Ana sayfa
  Künye
  Hakkımızda
  Türkiye Klinikleri
  İletişim
 

hazır web sitesi, içerik yönetim sistemi, e vitamini
 

05-07-2009  

 MEDİANKET
Eczacı, hekimin yazdığı reçeteyi eşdeğeriyle değiştirebilmeli mi?
Evet
Hayır
Anket Sonuçları
 KÖŞE YAZILARI
Prof. Dr.  Hikmet   AKGÜL
Mide Kanseri Kongresi
Prof. Dr. Hikmet AKGÜL
Prof. Dr.  Şahin   AKSOY
Maaşlardaki İyileşme ve Bakanlıkla Diyalog
Prof. Dr. Şahin AKSOY
Prof. Dr.  İsmail Hakkı   AYDIN
Medyatik Tıp!
Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN
Prof. Dr.  Hakan Hamdi   ÇELİK
Temel Bilimcilerden Tam Günde “Pozitif Ayrımcılık” Talebi
Prof. Dr. Hakan Hamdi ÇELİK
Prof.Dr.  Erbil   DURSUN
TTB’nin Forumu ve Birlikte Hareket Etme Mesajı
Prof.Dr. Erbil DURSUN
Prof. Dr.  Hakan   HAKERİ
Organ ve Doku Nakli ve VI. Türk-Alman Tıp Hukuku Sempozyumu
Prof. Dr. Hakan HAKERİ
Prof. Dr.  Gülten   UYER
Selamlaşma ve Vedalaşmalarda Tokalaşma
Prof. Dr. Gülten UYER
Prof. Dr.  Özkan   ÜNAL
Tam Gün Mevcut Haliyle Çıkmamalı
Prof. Dr. Özkan ÜNAL
 ETKİNLİKLER
  • Avrupa Klinik Anatomi Kongresi (EACA)
  • 02-09-2009 / 05-09-2009
  • Francisella tularensis ve Tularemi Sempozyumu
  • 24-09-2009 / 26-09-2009
  • 4. Ulusal Hemaferez Kongresi
  • 25-09-2009 / 26-09-2009
  • Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Kongresi
  • 29-09-2009 / 30-09-2009
  • 27. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi ve 13. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi
  • 30-09-2009 / 03-10-2009
     ÜYE GİRİŞİ
      Kullanıcı Adı  
      Şifre  
        Beni Hatırla  
         
      Şifremi Unuttum  
      Üye Olmak İstiyorum  
     ÖZEL DOSYALAR
    Mecburi Hizmet dosyası
    Hükümet, mecburi hizmeti, devlet hizmeti adıyla yeniden uygulamaya hazırlanıyor... Mecburi hizmet ile ilgili hem Medimagazin'de hem de ulusal basında çıkan haberleri bulabileceğiniz bir dosya...

    MediBilgi
    Sağlık personeline yönelik başta mevzuat olmak üzere tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

    SORU-CEVAP
    Mecburi hizmet, atama ve nakiller, eş durumu gibi konularda sizden gelen sorular ve cevapları

    Tam Gün Yasası 2009
    Tam Gün Yasası Taslağı, TBMM, Sağlık Bakanlığı

    TUS Dosyası
    1987 yılından bu yana yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile ilgili istatistikleri ve ropörtajları bu dosyada bulacaksınız.

    Akademisyenlerimiz
    Medimagazin - Akademisyenlerimiz bölümünde yer alan akademisyenlerimiz hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz

    Derneklerimiz
    Medimagazin - Derneklerimiz bölümünde yer alan dernekler hakkındaki bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.

    Tabip Odalarımız
    Medimagazin - Tabip Odalarımız bölümünde yer alan tabip odaları hakkında bilgi edinebilirsiniz

    Türkiye'de Tıbbi Yayıncılık
    Türkiye'deki tıbbi yayınlarla ilgili mevcut durumu ve çözüm önerilerini dergi editörlerine sorduk

    Tıpta Uzmanlık Eğitimi Dosyası
    Uzmanlık eğitimi veren üniversiteler ve SB eğitim hastaneleri arasındaki benzerlikler ve farklar neler?

    Performans Dosyası
    Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı performansa göre döner sermaye uygulaması ile ilgili bugüne kadar Medimagazin ve diğer basın organlarında yayımlanan haberler bu dosyada

    Tıp Eğitimi Dosyası
    Tıp fakültelerinin altyapı ve eğitimle ilgili sorunlarıyla ilgili fakültele yöneticileriyle yapılan ropörtajları içeriyor.

    Tıp Kongreleri
    Türkiye'de düzenlenen tıp kongreleri hakkında sayısal verilerin yanısıra dernek başkanları ve turizm firmalarının görüşlerini yansıtan, kongrelerle bir çok bilgiyi bulabileceğiniz bir dosya...

     
    Msd
     KÖŞE YAZISI
      Prof. Dr. Erol ÖZMEN
    Erol   ÖZMEN
      PSİKİYATRİ PENCERESİNDEN
      Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
      .: Bütün Yazıları  |  e-posta gönder

    15-09-2008
    Sayı : 398


    Üniversitelerdeki Mobbing Mağdurlarına Öneriler

    Ülkemizde halen yürürlükte olan sistem nedeniyle üniversitelerde mobbing mağdurlarına sıkça rastlanır. İsterseniz kendi alanınızda dünyanın en iyisi olun, isterseniz uluslararası dergilerde yayınlanmış onlarca makaleniz olsun, yandaş değilseniz her an baskı ya da mobbinge maruz kalabilirsiniz. Ne yazık ki birçok rektör için kurumun yitirdikleri, öğretim üyelerinin zamanlarını eğitim, öğretim ve araştırma yerine soruşturmalara yanıt yazmakla uğraşması ve kurumsal motivasyonun bozulması hiçbir önem taşımaz. Önem taşıyan tek konu egemenliğini (?) tam olarak ilan edebilmektir. İşin asıl üzücü tarafı öğretim üyelerinin bu orantısız yasal güç kullanımı karşısında savunmasız olmalarıdır. Bu yazıda kendilerini yalnız hisseden ve sanki onu destekleyen hiç kimse yokmuş duygularına kapılan mobbing mağdurlarına çeşitli önerilerde bulunulmuştur.

    Sabırlı olun: Yaşanan olumsuzlukların yarattığı duygular ve düşünceler nedeniyle mobbing mağdurları her şeyin çok hızlı biçimde değişmesi beklentisi içine girerler. İşin aslına bakacak olursanız haklıdırlar da; çünkü yaşadıklarını en iyi onlar bilirler. Fakat haklı da olsanız yasal gücü elinde tutan ve onu cahil cesaretiyle kullananlarla mücadelenin zaman aldığını unutmayınız. Özgüveninizi, özsaygınızı ve değerlilik duygunuzu koruyun: Mobbing mağdurları kendilerinin yanlış yapmadığını bilseler bile kendilerine olan güveni kaybeder; kendisini bir iş beceremeyen değersiz bir insan olarak görmeye başlarlar. Bu nedenle özgüven, özsaygı ve değerlilik duygunuzu korumak için elinizden geleni yapın.

    Kendinizi geliştirin: Uğradığı haksızlıklar bazen insanların her şeyden vaz geçmesine neden olabilmektedir. Oysa böyle bir süreçte insanın eksikliklerini belirleyerek onları tamamlamaya çalışması ya da yeni bir açılım sağlayabilmek amacıyla başka alanlarda kendini geliştirmeye yönelmesi uzun dönemde daha yararlı olmaktadır.

    Kendinizi toplumdan koparmayın: Mobbing mağdurları çevrelerindeki insanlardan bekledikleri desteği alamadıklarını düşündükleri için, çoğu zaman kendilerini toplumdan soyutlamaktadırlar. Bazen de yöneticilerin yıldırmaya çalıştığı öğretim üyesinin yalnız kalması için diğer öğretim üyelerine baskı uyguladıkları görülmektedir; böyle bir durumla karşı karşıya iseniz bunu kırmak için elinizden geleni yapın.

    Yaşadıklarınızı yakın arkadaşlarınızla paylaşın, dertleşin: Yaşadığınız öfkeyi, hayal kırıklığını, küskünlüğü ve çaresizliği dostlarınızla konuşun. Fakat hayatın devam ettiğini, yaşadığınız haksızlıklara ve onların yarattığı duygulara saplanıp kalmanın da yarardan çok zarar getirdiğini unutmayın.

    Sosyal destek sisteminizi harekete geçirin: İnsanın yakın ilişki içinde olduğu dostlarının olması ruh sağlığını koruyucu işlev görür. Arkadaşlarınızla, dostlarınızla daha çok birlikte olmak için özel çaba harcayın ve size yeni bir açılım yapma konusunda nasıl yardımcı olabileceklerini araştırın. Ancak bu çabanın sürekli yalnız az sayıdaki insanla birlikte olmak ve toplumdan uzaklaşmak gibi bir sonuç yaratmamasına dikkat edin.

    Kişiselleştirme ve genelleştirme içinde olup olmadığınızı gözden geçirin: Çeşitli olumsuzluklar yaşayan insanların çoğunun kendileri ve diğer insanlarla ilgili olumsuz genelleştirmeler içine girdikleri görülmektedir. Böyle bir eğiliminiz varsa kendinize ve başkasına “yanlış yapma hakkı” tanıyın.

    Değerlerinize sahip çıkın: Mobbingin en olumsuz sonuçlarından birisi de mobbinge maruz kalan kişilerin değerlerini sorgulamaya başlamasıdır. Hatta bu sorgulama bazen değerlerde aşınma yaratabilmektedir Bazen bu aşınma dünyanın ve insanların tümüyle olumsuz gözle değerlendirilmesine kadar varabilmekte; iyiliksever, özverili, çalışkan insanların bencil bir insan olmanın arayışına düştükleri görülebilmektedir. Yaşadıklarınızın sahip olduğunuz değerlerin yanlış olduğu anlamına gelmediğini; sizi siz yapan en önemli özelliğinizin sahip olduğunuz değerler olduğunu, değerlerinizi yitirdiğinizde yaşamın eski tadını vermeyeceğini unutmayın. Hayal kırıklığınızın size egemen olmasına izin vermeyin, değerlerinizin aşınmaması için elinizden ne geliyorsa yapın.

    Her yerde herkese, haklı olduğunuzu, size haksızlık yapıldığını kanıtlamaya çalışmayın: Haksızlığa uğradığını düşünen kişilerin en çok kullandığı başa çıkma düzeneklerinden birisi de yaşadıklarını her gördüğüne anlatmaktır. Bitmek tükenmek bilmeyen onaylanma ve haklı olduğunun teslim edilmesi gereksinimi yıpratıcı bir süreçtir. Yaşadığınız haksızlığı dertleşmeden öte aşırıya kaçarak bıkıp usanmadan tekrar tekrar anlatmanın insanların sizden uzaklaşmasına yol açabileceğini unutmayın.

    Geleceğe bakın: Ne kadar örseleyici bir sorun olursa olsun yaşanan olumsuz olaylar uygun bir şekilde atlattıldığında o kişinin ruhsal gelişimine katkıda bulunmaktadır. Yaşananlar bir yandan da insanları ve insanın kendisini daha iyi tanıması için bir fırsattır.
    Her şeyin dışında bir gün her şeyin döneceğini, fakat bir şekilde dönmese bile mutlu olmanın ve yeni bir dünya kurmanın yine de mümkün olduğunu hayatın bir çok kez gösterdiğini unutmayın.
     
     GÜNCEL HABERLER
  • Doktorun kaşesini çalıp kendine ilaç yazdı
  • Genel cerrah boğularak hayatını kaybetti
  • İki kadın doktordan alkışlanacak çalışmalar
  • " Kentin en yoğun olduğu yerde özel hastanelere rant açılıyor"
  • Doktorların 'hasta kapma' kavgası
  • Reçetelere kupür yapıştırma dönemi sona eriyor
  • TTB: Yanıltıcı, demogojik açıklamalarla hekimleri susturamazsınız
  • SGK'nın dedektif timi usulsüzlükleri yerinde belirleyecek
  • Hastanede yatan hastaya dayak iddiası
  • Dünya Sağlık Örgütü pes etti
  • Hakkari Devlet Hastanesi diyaliz ünitesi 1 aydır doktorsuz
  • Van'a yeni bir özel hastane daha
  • Eşinden destek görmeyen hamilelerde depresyon riski
  • Komisyondan geçen Tam gün yasası beklentilerden hala çok uzaktır
  • Başhekimin ev ve otomobili kurşunlandı
  • TEİS Başkanından Medimagazin okuyucusuna cevap
  • Aile hekimi tabip odasına üye olmak zorunda
  • Hastanede yemek krizi
  • Sağlıktaki devrim
  • Acil Servis'i yenen Patoloji şampiyon
  • Özel hastanelere Danıştay'dan kötü haber
  • "Psikiyatri alanına işinin ehli olmayan kişilerin müdahalesi yoğunlaştı"
  • “3 bin eczane bu yıl kapanabilir”
  • Aynı hastanede ikinci kez aynı ihmal iddiası
  • Mümessiller ilaç tanıtımını saat 16’dan sonra yapacak
  • Tam Günle birlikte alınacak maaşlar, dönerlerin üst limitleri ve nöbet ücretleri
  • Tam Gün Yasasının Komisyondan geçmiş son hali
  • Hangi branşta uzmanlık eğitimi kaç yıl olacak (TÜM BRANŞLAR)

  •  RÖPORTAJ
    Prof. Dr. Musa Bali
    Akademisyenlerimizi tanıttığımız sayfamızın bu haftaki konuğu, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Bali
     HAFTANIN KLİNİĞİ
    Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği
    Kliniklerimizi tanıttığımız sayfamızın bu haftaki konuğu, Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Arif Haldun Soygür


    Medimagazin ® sitesi içerisinde yeralan tüm metin, resim ve diğer içeriğin hakları Ortadoğu Reklam Tanıtım ve Yayıncılık A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı veya herhangi diğer bir elektronik ortamda (CD, Internet vs.) izinsiz kullanılamaz.©
    Bu sitede yer alan haber, fotoğraf, yazı, ilan ve reklam içerikleri sağlık profesyonellerinin kullanımına yöneliktir. Sağlık çalışanlarının dışında site kullanımından doğabilecek her türlü sorumluluk kullanıcıya aittir.

    Powered By F1max Bilişim Hizmetleri