Medimagazin logo

Dünyagöz 11 hastane açıyor

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 200 milyon liralık tahvil ihracı için onay alan Dünyagöz Hastanesi, yılsonuna kadar 11 hastane açacak
Kaynak: BLOOMBERG HT
Dünyagöz 11 hastane açıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sermaye Piyasayı Kurulu’ndan (SPK) 200 milyon liralık tahvil ihracı için onay alan Dünyagöz Hastanesi, bu tutarın 150 milyon liralık kısmını gerçekleştirdi. Tahvil ihracına 200 milyon liranın üzerinde talep geldiğini kaydeden Dünya Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, tutarın yüzde 90’ının yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10’unun bireysel yatırımcılara satıldığını söyledi.

Habertürk'ün haberine göre, tahvil ihracından elde edilen 150 milyon liranın 70-80 milyon lirası ile Dünyagöz’ün rotatif kredilerinin kapatılacağını kaydeden Kapıcıoğlu, geri kalan tutarın da yılsonuna kadar açılacak olan 11 hastanenin maliyetinde kullanacakları bilgisini verdi.

‘Sağlık sektöründe bir ilk’

Yılsonuna kadar ikisi yurtdışında olmak üzere toplam 11 tane hastane açacaklarını belirten Kapıcıoğlu, bu hastanelerin yüzde 80’inin yapımının tamamlandığını kaydetti.  Ak Yatırım’ın aracılık ettiği tahvil ihracının Türkiye’de sağlık sektöründe bir ilk olduğunu kaydeden Kapıcıoğlu, daha önce sektörde 3 yıllık tahvil ihracının olmadığı bilgisini verdi. Kapıcıoğlu, iki ayaklı olan ihracın 64 milyon lirasının iki yıl vadeli, 86 milyon liralık kısmının ise üç yıl vadeli olduğunu sözlerine ekledi.

Mart 2015’te Borsa İstanbul’dayız

150 milyon liralık tahvil ihracına 200 milyon liralık talep gelmesinin kendilerini gururlandırdığını belirten Kapıcıoğlu, “Bu tahvil ihracı bizim açımızdan Borsa İstanbul’a açılmanın da ilk adımı oldu” diye konuştu. Yılsonuna kadar açacakları 11 hastane ile toplam hastane sayılarının 29’a çıkacağı bilgisini veren Kapıcıoğlu, 2015 yılında da üçü yurtdışında olmak üzre toplam 8 hastane açmayı planladıklarını söyledi. Borsa İstanbul’da işlem görmek için bir süredir hazırlıkları sürdürdüklerini kaydeden Kapıcıoğlu, hedeflerinin Mart 2015 gibi halka arzı gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Bu yıl sonuna kadar açacakları hastanelerin bir tanesinin Bakü bir tanesinin Erbil’de olduğunu ifade eden Kapıcıoğlu, yurtiçindeki 9 hastanenin ise Konya, Gaziantep, Ankara-Sincan, Ankara Çayyolu, Çorlu, Sakarya, İstanbul-Sultanbeyli, İstanbul-Bağcılar ve Erzincan’da olacağını sözlerine ekledi.

 

dünyagöz
11
hastane
açıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir