Medimagazin logo

Özel hastaneler kadrolarını satıyor!

Bazı sağlık kurumlarının satışa çıkardığı kadroların fiyatları 150 bin lira ile 400 bin lira arasında değişiyor
Kaynak: GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ - EBRU ERDOĞAN
Özel hastaneler kadrolarını satıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel sağlık kurumlarında Şubat 2008’den beri yasak olan hekim kadroları, iki yılda karaborsaya düştü. Sağlık Bakanlığı Mart 2009’da kadro devrine izin verince bazı sağlık kurumları kadrolarını satmaya başladı.

Uzmanlık alanlarına göre tek birinin fiyatı 150 bin lira ile 400 bin lira arasında değişen kadrolar ile ilgili olarak Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Genel Sekreteri Cevat Şengül, “Yeni çıkan yönetmelikle bu ticaretin azalacağını düşünüyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı’yla 1.5 yıldır yapılan görüşmeler sonucu geçtiğimiz günlerde yeni bir yönetmeliğin çıkarıldığını dile getiren Şengül, özel hastanelere 6’şar aylık iki devrede toplam bin 500 yeni hekim için kadro açılacağını anlattı. Hekim sayısı, yatak sayısının yüzde 40 altında olan hastanelere öncelik verileceğini dile getiren Şengül, hastanelerin, hekim kadrosunun ancak yüzde 10’una kadar yeni kadro talep edebileceğini anlattı. Şengül, şöyle devam etti: “20-24 Nisan’da yapacağımız kongrede, yine bu konuyu görüşeceğiz. En geç mayısta kadroların açılacağını tahmin ediyoruz.”

SATIŞTA RUHSAT SORUNU KALKTI
Hastane satın alan şirketin, ruhsat yenileme zorunluluğu nedeniyle şirket hisselerini aldığını ve bunun da mali sorunlara yol açtığını dile getiren Şengül, yeni yönetmelikle bunun da ortadan kalktığını söyledi. Şengül, yatırımcılar için uzun süren bir işlem olan ruhsat yenileme uygulamasının artık olmayacağını belirtti.

özel
hastaneler
kadrolarını
satıyor!
Yorum (8)
gölgelice
İşi sonunda taksi plakasına çevirdiniz ya, helal olsun!
0
Cevapla
Arif A.
Düşülen durum ne acınacak bir hal değilmi. Aklınız mantığınız algılyabiliyormu. Hani çevrede mafyavari, gayrimeşru kazanç yolları olur, adeta onları çağrıştırmakta. Bir özel sağlık merkezi doktor çalıştırmak istiyor, diğer yandan çalışmak isteyen doktorda var. Ancak şişman hastalara şişko diyebilen bir sağlık bakanı ben sana çalıştırtmam diyor. Hangi meslek grubuna bu zülüm yapılmaktadır. Bir mühendislik veya hukuk bürosunda kaç mühendis veya avukat çalıştırılacağına karışılıyormu. Yada bir insan manav dükkanı açmak istediğinde engelleniyormu, yan yana birkaç tane bile manav açılabilyor. Hekimlerin nedir çektiğ bu zülüm,nedir bu düşmanlık. Hayatları boyu uslu çocuk olup hep çok çalışmalarımı. NEREDE HUKUK, NEREDE MANTIK.
0
Cevapla
Aydın Dr
Bir başka RANT kapısı daha . Hayırlı olsun...
0
Cevapla
ŞİFAİ DEMİREL
satılan kadrolar değil hekimlik onurudur. Sen hekimin emeğini sömüreceksin hakkını vermiyeceksin emeğinin karşılığını talep ettiğin zaman bu kadar kazanmıyoruz ki verelim diyeceksin sonrada bir kadroya 150-400 milyar vereceksin. kahrolsun emek sömürücülüğü...
0
Cevapla
hekim hekimoğlu
Sadece bu bile sağlık alanında çıkartılan tüm yönetmeliklerin iptali için gereklidir 1-Hiç bir şekilde birilerinin menfaati için bir uygulama yapılamaz 2-muayenehane için çıkartılan zorlaştırıcı yönetmeliğe göre hiç bir kamu hastanesi ve aile hekimliği merkezleri ruhsat alamaz 3-mesai sonrası çalışan hekimi hem hekim yetersiz hekim ithalinden bahsediliyor hemde yetişmiş kalifiyeli hekimini mesai sonrası atıl bırakıyor 4-çocuklar okula deyip okula çağırdıkları çocuklardan dersanecilik özel drs anlamında rantlar elde ediliyor ve asıl çocuğun oyun oynaması çocukluğu elinden alınıyor parası olanla olmayanı haksız adaletsiz yarışa sokuluyor 5-bunca harcanan poaraya ragmen sonuçta ne oluyor var yada yok sehven hatalarla gençlerin pisikolojisi bozuluyor
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir