Medimagazin logo

Müezzinoğlu: Tıbbi cihazda marka değeri oluşturmalıyız

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Marka değeri oluşturduğumuzda hemen yakınımızda, çok güçlü pazar olabilecek 1,5 milyar nüfuslu yakın bir coğrafya var, onları değerlendirmemiz lazım."
Müezzinoğlu: Tıbbi cihazda marka değeri oluşturmalıyız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlığının 150 bin yatak kapasitesine sahip sağlık kuruluşlarında tıbbi cihazları 5-7 yılda bir yenileyeceğini belirterek, "Güçlü bir alıcıyız zaten. Bunu yurtdışından almak yerine, yerli üretimi, yerli üretimin avantajlarını, burada marka değeri oluşturduğumuzda hemen yakınımızda çok güçlü pazar olabilecek 1,5 milyar nüfuslu yakın bir coğrafya var, onları değerlendirmemiz lazım" dedi.

 

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ı makamında ziyaret ederek, odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Müezzinoğlu, ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşmemesi gerektiğini belirterek, "Şu anda geldiğimiz noktada, orta gelir düzeyi yakalanmış, ama Türkiye'nin üst gelir düzeyine dinamik bir yolculuk yapması gerekiyor. O nedenle orta, orta üstü ve yüksek teknolojiye artık güçlü bir geçiş yapmamız lazım" ifadesine yer verdi.

 

Yüksek teknolojinin merkezlerinden birinin de Bursa olması gerektiğini, kentin bu vizyonu taşıdığını vurgulayan Müezzinoğlu, otomotiv ve tekstilin yanı sıra, artık katma değeri yüksek ürünlere geçişin de iyi bir şekilde planlanmasının öngörüldüğünü anlattı.

 

Müezzinoğlu, bu noktada hükümetin de iş birliğiyle, Ar-Ge dinamiklerinin devreye alınmasının önemine değinerek, "Uluslararası vizyonu yakalamak önemli. Dünyadaki o yarışta 'Bursa güçlü, ben varım' derse Türkiye olabilir. Bursa, o anlamda 'Olan bana yetiyor, zaten de fena değiliz' derse, Bursa'dan önce Türkiye kaybeder. Hem Bursa'nın, hem Türkiye'nin kazanmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

- "Marka değerinin merkezi"

Türkiye'nin sağlık alanında da artık belirli konuları yakaladığını vurgulayan Müezzinoğlu, Bursa'da şehir hastanesi inşaatının temelinin 9 Mayıs'ta atılacağının bilgisini verdi.

 

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesini kurduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"İnşallah bu şehir hastanemize de üniversite hastanesi statüsünü kazandıracağız. Dolayısıyla, bu anlamda bir üniversite hastanesi, bin 355 yatak... Belki bu süreçte yine ilave bazı çalışmalarımız var, yatak sayısını artırabiliriz, belki bin 500'lere kadar çıkartabiliriz. İstiyoruz ki, bu bölgenin güçlü bir dinamiği olsun; sağlık alanında. Sağlık turizmi, Bursa'ya stratejik olarak belirleyeceğimiz alanlarda, marka değerinin merkezi olsun. Tabi termal turizmi, termal sağlık turizmi, önümüzdeki dönemde çok güçlü projelendirmemiz gereken alanlar. Bütün bunlar, artık bizim bir rutinimiz gibi."

 

Tüm sağlık kuruluşlarının teknolojik tıbbi cihazlarla donatılacağını kaydeden Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi:

"Tıbbi cihazların ortalama ömrü 5 ila 7 yıl, 5 yıl sonra zaten yenilenecek. Bu çark, 150 bin yatak kapasitesi olan, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından devamlı yenilenecek. Zaten güçlü bir alıcıyız. Bunu yurtdışından almak yerine yerli üretimi, yerli üretimin avantajlarını, burada marka değeri oluşturduğumuzda hemen yakınımızda, çok güçlü pazar olabilecek 1,5 milyar nüfuslu yakın bir coğrafya var, onları değerlendirmemiz lazım."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da bu alanları desteklediğini aktaran Müezzinoğlu, Türkiye'nin güçlü bir dinamizmi yakaladığını ancak orta gelir tuzağını aşması gerektiğini vurgulayarak, "Onun için de yüksek teknoloji ve bunu başarabilecek iki ilden biri Bursa. Bursa, bu anlamda çok cesur, öz güvenli, vizyoner olmalı. İnşallah bizim de burada karınca kararınca katkımız veya öncülüğümüz de olursa, bundan kendimizi mutlu sayarız" dedi.

 

Müezzinoğlu'nun konuşmasını tamamlamasının ardından, BTSO Yönetim Kurulu ile basına kapalı toplantı yaptı.

 

- Yurtta kalan öğrencilerle kahvaltı yaptı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, BTSO'daki programı öncesinde, Bursa'da ilk olarak sabah namazını, merkez Nilüfer ilçesinde yer alan Ataevler Edebali Camisi'nde kıldı.

Beraberindekilerle Birlik Vakfı Ahmet Aktaş Öğrenci Yurdu'na geçen Müezzinoğlu, yurt yöneticilerinden faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve bu binada kalan üniversite öğrencileriyle kahvaltı yaptı.

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ek Hizmet Binası'nı da ziyaret eden Müezzinoğlu'na bu ziyaretlerinde, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ile bazı milletvekili adayları ve partililer hazır bulundu.

müezzinoğlu:
tıbbi
cihazda
marka
değeri
oluşturmalıyız
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir