Medimagazin logo

Kazada 112 Acil Servis’i Turkcell arayacak

Kazalarda kayıpları önlemek amacıyla hayata geçirilen ‘HeERO’ projesinin altyapısını Turkcell sağlayacak. Proje kapsamında kaza konumu ve hasar bilgileri acil servise anında bildirilecek.
Kazada 112 Acil Servis’i Turkcell arayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Turkcell, İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarını azaltmak amacıyla hayata geçirilen ‘HeERO’ projesinin iletişim alt yapısını hazır hale getirdi. Turkcell makineler arası iletişim teknolojisi sayesinde kazanın ardından araç, kaza konumu ve hasar hakkındaki bilgileri anında 112 Acil Servis merkezine gönderebilecek. Bu sayede kazalara anında ve hızlı şekilde müdahale edilerek olası can ve mal kayıplarının önüne geçilebilecek.

 

Hasar anında bildirilecek

İçişlerini Bakanlığı’nın 14 Avrupa ülkesiyle yürüttüğü ‘HeERO’ Projesi’nde yer alan tek mobil operatör olan Turkcell, projenin tüm mobil iletişim alt yapısını sisteme entegre hale getirdi. Proje kapsamında Turkcell M2M alt yapısı kullanılarak araç içindeki özel cihaza yerleştirilecek M2M SİM kartlar, kaza sonrası araçla 112 acil merkezinin haberleşmesi sağlanacak. Uygulamayla, GPS sistemi sayesinde 112 acil merkezi aracın konumunu belirlerken, araçtaki sensörler de hasarın büyüklüğünü merkeze iletecek. E-call çağrısını alarak durum tespiti yapacak 112 merkezi; polis, jandarma, ambulans ve itfaiye birimlerine bilgi vererek olay yerine yönlendirebilecek. Sistem sayesinde araçta bulunanlar da 112 görevlileriyle konuşabilecek.

 

Olay yerine müdahale süresi % 40 hızlanıyor

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş konuyla ilgili şunları söyledi: “Turkcell’in altyapı desteği ile gerçekleştirdiğimiz proje sayesinde trafik kazaları sonrasında ortaya çıkacak kayıpların en aza indirileceğini umut ediyoruz.” Araştırmalara göre projenin hayata geçmesiyle şehir dışındaki kazalarda müdahale süresinin yüzde 50 ve şehir içindeki kazalarda yüzde 40 daha kısaldığı görülüyor.

kazada
112
acil
servis’i
turkcell
arayacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir