Medimagazin logo

Vatandaş '112 eve galoşla girsin' dedi, personele zorunluluk geldi!

Halkın isteği üzerine 112 Acil Sağlık personeline evlere galoşla girme mecburiyeti getirildi.
- Yücel Kayaoğlu
Vatandaş '112 eve galoşla girsin' dedi, personele zorunluluk geldi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hasta memnuniyetini ölçmek için illerdeki sağlık yöneticilerini seferber etti. 81 ilin sağlık bürokrasisi, bugüne kadar 20 binin üzerinde ev ziyareti yaparak, vatandaşa verilen sağlık hizmetlerinden memnun olup olmadıkları konusunda nabız yokladılar. Çat-kapı yapılan bu ev ziyaretlerinden ilginç sonuçlar çıktı.

 

Müezzinoğlu, her hafta 81 ilin sağlık yöneticilerine video konferans aracılığı ile bağlanıp, Türkiye genelindeki sağlık hizmetlerini takip ediyor. Bu hafta yaptığı video-konferans bağlantısına gazetecileri de davet eden Müezzinoğlu, görüştüğü il sağlık yöneticilerine kaç evi ziyaret ettiklerini ve vatandaşın şikayetlerinin hangi konuda yoğunlaştığını sordu.

 

Sağlık yöneticileri de, vatandaşın genel olarak hizmetlerden memnun olduklarını, bazılarının ise hastanelerdeki yoğunluk, hijyen kuralları ve 112 Acil hizmetlerindeki aksaklıkları gündeme getirdiklerini anlattı.

 

Müezzinoğlu, aile hekimlerine getirilen Cumartesi günleri çalışma kuralına uyup uymadıklarını da sordu. Nöbetini aksatanlar hakkında işlem başlatıldığı bilgisi verildi.

 

Evlerde yapılan ziyaretlerde en çok 112 Acil personelinin eve ayakkabı ile girmesinden de şikayet edildi. Bunun üzerine, ayakkabı çıkararak zaman kaybedecekleri düşüncesinden hareketle, personele eve girerken galoş kullanma zorunluluğu getirildi. Uygulamayı ilk başlatan Konya'daki yöneticiler, personelin galoş kullanmasından vatandaşın memnun olduğunu, hatta "Ayaklarına poşet geçirerek geldiler. Halılarımız kirlenmedi" dediklerini anlattı.

 

Bakan Müezzinoğlu, Kayseri bağlantısında da 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının sağlık durumu hakkında bilgi almayı ihmal etmedi. Müezzinoğlu, bürokratlara Gül'ü babasını ziyaret etmelerini ve selam götürmelerini istedi.

vatandaş
'112
eve
galoşla
girsin'
dedi
personele
zorunluluk
geldi!
Yorum (6)
cengiz
demek ki halılarımız hayatımızdan daha önemli.
0
Cevapla
FATMA ERTEK
Bence doğru bir uygulama olmuş. Baştan beri de olmalıydı. Ülkemizin sokaklarında hiç mi çamur yok., giysinler nolur. Yıllardır acil müdahele yaptım zaman kaybettireceğini sanmıyorum. Zaten ev çağrılarının çoğu resüstasyon değildir. Doğru uygulamaları da eleştirmekten vazgeçelim, takdir edelim.
6
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Ben kafalara da galoş geçirelim diyorum.Düşünürken galoşla düşünelim. Temiz temiz... Daha temiz düşünmek için. Daha temiz , sağlıklı, çoklu düşünmek , olması gerekeni söylemek ve arkasında durmak için. Galoşsuz kafalarla düşünek yaklaşımlarımızı ne kirletiyor olmalı. Egosentrik , ticari , partici , kısa vadeli , dar kalıplarla düşünüyoruz. Kafalara galoş diyorum. On yılda sağlıkta iş yükü üç kat arttı !Peki alt yapı , personel buna uygun mu? Neden iş yükü arttı ? Neden sağlıkta bu memnuniyete ve hizmet aşkına rağmen ŞİDDET gündemimizde ?! Sağlıkta dönüşüm ile %80-90 dışarı bağımlı sağlık teknolojisi ve ilaç kültüre sağlık maliyetini sekiz kat artırdık ! Kafalara galoş ; daha temiz düşünmek , biat ve hegomonik yaklaşımlardan steril olmak için ! Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı
1
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Uyuşturucu tedavisinde başvuru 3 kat arttı Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (AMBAUM) son 2 yılda başvuranların sayısı 3 kat arttı. http://www.haber7.com/saglik/haber/1195883-uyusturucu-tedavisinde-basvuru-3-kat-artti 76 milyon nüfuslu Türkiye’de, acil servis başvurusu 90 milyonu aştı http://www.medikalakademi.com.tr/76-milyon-nufuslu-turkiye-acil-servis-basvurusu/ Antidepresan kullanımındaki artış psikiyatri-dışı hekimlerden kaynaklanıyor http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa//tr-antidepresan-kullanimindaki-artis-psikiyatri-disi-hekimlerden-kaynaklaniyor-1-2-57684.html Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, hastalık sırasında aile hekimine görünmeden hastaneye gitmeyi önleyen sevk zincirinin getirilmesine yönelik bir çalışmaların bulunmadığını açıkladı. http://www.medimagazin.com.tr/hekim/sgk/tr-sgkdan-sevk-zinciri-aciklamasi-2-18-63954.html Hastaneye müracaat sayısı arttı Hastanelere müracaat eden kişi sayısı yaklaşık 3 kat artarak, son 10 yılda toplam 1 milyar 415 milyon 46 bin 538 kişi olarak belirlendi. http://www.yenisafak.com.tr/saglik/hastaneye-muracaat-sayisi-artti-597718 Nüfus ve demografi alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Profesör Cem Behar, yaşlı nüfus artışıyla birlikte en büyük baskının sosyal güvenlik sisteminde olacağına dikkat çekiyor. Behar, "Bugün acıtıcı ama 20 yıl sonra can kurtarıcı sosyal güvenlik reformu yapılmalı" diyor. http://www.medimagazin.com.tr/hekim/sgk/tr-sosyal-guvenlik-sistemi-iflas-edebilir-2-18-64043.html Hastanelerde büyük tehlike! http://www.medimagazin.com.tr/hekim/sgk/tr-hastanelerde-buyuk-tehlike-2-18-61805.html Doktorlar 'elit taşeron' oluyor! http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-doktorlar-elit-taseron-oluyor-1-11-64304.html Bu veriler kafalara galoş dedirtiyor. Daha temiz , çoklu , etkin ve steril düşünmemiz , hareket etmemiz gerekiyor. Sağlık kamusal alan.Siyasal değil kamusal örgütlenme ile , özerk yaklaşımlarla sorunlar çözülebilir. Üniversiteler biat ve siyasal organiziasyonalar değil ÖZERK LİK , LİYAKAT ile sorunlarını aşabilir.Yönlendirici olabilir. Kafalara galoş. Örgütlü şüphecilik , açıklık , paylaşımcılık , evrensellik , özerklik Dr.Mücahit Altuntaş
0
Cevapla
Timur DİDİNEN
Bence 112 gelinceye kadar halılarını kaldırsınlar. Galoş giyerken geçen zaman ziyan olmaz. Ya da halıları canlarından kıymetli olanların kapısından dönülsün..Primum nihil nocere!
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir