Medimagazin logo

'Biyologların TUS hakları ellerinden alınmıştır'

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, "Biyologların meslek tanımları bile yapılamamış, yönetmeliği çıkarılmamış ve hekimlere yeni bir ihtisas alanı açmak için ellerinden TUS hakları alınmış ve özlük hakları lise mezunu sağlık personeli seviyesine indirilerek cezalandırılmışlardır" dedi.
'Biyologların TUS hakları ellerinden alınmıştır'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erözgün, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin stratejik konumu, korunması gereken biyolojik zenginlikleri, susuzluk, çevre kirliliği ve küresel ısınmaya bağlı ekolojik sorunların giderek arttığı bir dönemde biyologların birçok hakkının elinden alındığını belirtti.

Biyolog olarak çalışan sağlık personelinin fakülte mezunu olmalarına rağmen, laboratuvarlarda lise mezunu teknisyenler gibi çalıştırıldığını vurgulayan Erözgün, biyologların teknik hizmetler sınıfında olmalarına rağmen sadece sağlık hizmetleri sınıfında hastanelerde görev alabilecekleri şeklinde bir yasal düzenlemeyle sınırlandırıldığını aktardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile diğer bakanlıklara bağlı olarak çalışan biyologların yetki ve sorumluluklarını kısıtladığını öne süren Erözgün, şunları ekledi:
"Biyologlar bu düzenlemeyle iki yıllık meslek yüksekokulu mezunları statüsünden maaş almaya başladılar ve aynı fakültenin diğer bölümlerinden mezun olan fizikçi, kimyager, matematikçi ve istatistikçi kadrolarında istihdam edilenlerle aralarında özellikle derece, ek gösterge ve özel hizmet tazminatları yönünden ciddi bir maaş uçurumu meydana geldi. Bununla birlikte kamu kurumu ve kuruluşların yanında özel sektörde de hak ettikleri gibi istihdam edilememektedir.

Tüm Sağlık-Sen olarak, gazete ilanlarıyla, cezalandırıldıklarını ve küstürüldüklerini kamuoyuna anlatmaya çalışan biyologların sorunlarına her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biyologlar ve onların aileleriyle birlikte yaklaşık 400 bin insanın kırgınlık, küskünlük, umutsuzluk ve mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi ve başta TUS haklarının geri verilmesi olmak üzere maaş ve özlük haklarının hak ettiği şekilde düzenlenmesi gerekmektedir."

'biyologların
tus
hakları
ellerinden
alınmıştır'
Yorum (123)
ali karasu
bu hükümetin yaptığı ender doğru işlerden biri dr olmayan adam nasıl dr la aynı yetkiye sahip olabilirki
0
Cevapla
Bio
Malesef çok doğru. Hala uygulama devam ediyor mu bilmiyorum ama özel hastaneler de biyolog almıyorlar artık. Sağlık lisesi mezunu bir kişi ile aynı konumdayız, oysaki yurtdışında en önemli meslek grupları arasındadır biyologlar..
0
Cevapla
ali akın
öss de en yüksek puan alma kaygısı yok tıp fak. Gibi zorlu bir eğitim yok nöbet yok mecburi yok uzman nöbeti yok klinik rotasyon yok üyesi olduğum sağlık senin açıklamasına bak ne haksızlığı var kime haksızlık var acaba buradan hükümetin herşeyini eleştirdik ama bu kesinlikle doğru
0
Cevapla
Tip doktoru
"TİP" da uzmanlık sınavı!
0
Cevapla
erol yıldırım
Biyologlar önce gitsin tıp fak.ni bitirsin sonra TUS a girsinler ve sonrada uzman olsunlar.Yok öyle 3 - 5 köfte 25 çakma uzmanlık.Oyunu lütfen kuralına göre oynayalım ! Tıp fak. mezunlarına haksızlık yapmayalım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir