Medimagazin logo

"Ölüm oranlarının yüksekliği hemşire eksikliğinden"

" Gaziantep'te bebek ölümleri anne ölümleri Türkiye stantardının neredeyse üzerinde. Bunun sebebine baktığımızda kalifiye elemanın, kalifiye hemşirenin eksikliğini görüyoruz"
"Ölüm oranlarının yüksekliği hemşire eksikliğinden"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te "1.Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi" düzenlendi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından kentte ilk kez düzenlenen ve 3 gün sürecek olan kongre, alanında uzman 40 bilim İnsanının katılımıyla başladı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, bir otelde gerçekleştirilen kongrenin açılışında, tıp, cerrahi ve dahili bilimlerin her geçen gün geliştiğini söyledi.

Yoğun bakım hemşireliğine sahada da çok ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Karakök, şöyle konuştu:

"Bugün Gaziantep'te bebek ölümleri anne ölümleri Türkiye standardının neredeyse üzerinde. Bunun sebebine baktığımızda kalifiye elemanın, kalifiye hemşirenin eksikliğini görüyoruz. Denetimlere gittiğimizde hekim yetersizliği karşımıza çıkıyor. Yeni doğanların sayısı o kadar az. Tüm bu eksiklikler tamamladığında da herhalde düze çıkarız diye düşünüyorum."

Türkiye'de mesleki örgütlerin yeterli olmadığını ifade eden Karakök, sağlık çalışanlarının sosyal olmalarını tavsiye ederek, daha iyi iletişim kuracaklarını söyledi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Tamer Yılmaz da kongrenin sağlık hizmetlerine yönelik sorunlara, bilimsel ve objektif kriterler ışığında çözüm yolları geliştirmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Kongrede, yoğun bakıma giriş, yoğun bakım hemşirelerinin hak ve sorumlulukları, sınıflama sistemleri, hasta ve çalışan güvenliği, yoğun bakım hemşireliğinde uzmanlaşma gerekli midir?, ekip kavramı ve organizasyon gibi konular ele alındı.

Kongreye, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Acıbadem Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Ayla Yava, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Zerrin Pelin ve çevre illerden gelen sağlık çalışanları katıldı.

"ölüm
oranlarının
yüksekliği
hemşire
eksikliğinden"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir