Medimagazin logo

Hasta Yıkama Sistemi yaptı, madalyayı kaptı!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşiresi Esma Şen’in, ‘Hasta Yıkama Sistemi’ adlı buluşu, Güney Kore’nin Seul kentinde gerçekleştirilen 8. Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı’nda gümüş madalya kazandı.
Hasta Yıkama Sistemi yaptı, madalyayı kaptı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Patent Enstitüsü (TPE), 15-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında Güney Kore’nin Seul kentinde gerçekleştirilen 8’inci Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı’na bu yıl üç buluşla katıldı. Türk Patent Enstitüsü desteğiyle Türkiye’yi temsilen fuara katılan proje sahiplerinin buluşlarını tanıttığı fuarda, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşiresi Esma Şen de ‘Hasta Yıkama Sistemi’ buluşunu tanıtma imkanı yakaladı. Türkiye’den katılan 3 buluştan biri olan ‘Hasta Yıkama Sistemi’, fuarda gümüş madalya ile ödüllendirildi.


Kadın buluşçular için önemli bir teşvik unsuru olarak da değerlendirilen fuar, kadın buluşçuların buluşlarının tanıtılması, bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, uygun iş fırsatlarının yaratılması, ekonomik faaliyetlerin fikri mülkiyet hakları ile güvence altına alınarak geliştirilmesi ve kadın buluşçuların desteklenmesini amaçlanıyor.


HASTA YIKAMA SİSTEMİ NEDİR?
Türk Patent Enstitüsünün, gümüş madalya ile ödüllendirdiği Esma Şen’in buluşu “Hasta Yıkama Sistemi” ayakta durması mümkün olmayan veya banyo ortamında düşme riski yüksek olan, solunum veya medikal desteksiz yaşayamayan, kısmi felçli hastalar ve tamamen destekle yaşayan hastalar için; hastane, bakımevi veya ev ortamında kullanıma imkan tanıyan, hastaların zarar görmeden ve pis suya maruz kalmadan temizlenebilmelerini sağlıyor.

hasta yıkama sistemi
patent
esma şen
Yorum (6)
filiz
Meslektaşımı tebrik ederim
0
Cevapla
aydin sinal
bu hasta yikama sistemini biraz detaylari ile aciklasaniz ,gercekten merak ettim,Bir yasli yurdunda gizli kamera ile cekim yapmislar,hademe yasli kisiyi elini degmeden araba yikadiklari uzun sapli firca ile yikiyordu,hic olmasa ögrenirler,
0
Cevapla
eczacı
Gurur duydum, tebrik ederim.
0
Cevapla
Gül Pekince
Aslında muazzam bir buluş.Tebrik ediyorum sizi.
0
Cevapla
X Y
"Hemşire aklıyla görür,yüreğiyle duyar, bilgisiyle yaşatır." Tebrikler..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir