Medimagazin logo

Hastane yemekhanesinde LGBTİ gerginliği

SES üyesi bir grup, Balıklıgöl Devlet Hastanesi yemekhanesine astıkları, üzerinde "LGBTİ"yi tanımlayan ifadelerin bulunduğu afişlerin kaldırılmasını protesto etti
Hastane yemekhanesinde LGBTİ gerginliği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Temsilciliği üyesi bir grup, Balıklıgöl Devlet Hastanesi yemekhanesine astıkları, üzerinde lezbiyen, gey, biseksüel, transgender ve interseks (LGBTİ) birliğini tanımlayan ifadelerin bulunduğu afişlerin kaldırılmasını protesto etti.

Hastane bahçesinde toplanan grup adına açıklama yapan SES üyesi Mehmet Cevher Öztürk, Balıklıgöl Devlet Hastanesinde son günlerde keyfi uygulamalar yapıldığını iddia etti.

Sendika üyeleri olarak hastanenin yemekhanesine astıkları afişin hastane yönetimi tarafından kaldırıldığını belirten Öztürk, "Sendikanın panosuna afişimizi astıktan sonra iki dakika sonra afişimiz çöp kutusunda gördük. Bunun kim tarafından yapıldığı sorduğumuzda hastanenin taşeron firmasında çalışan Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Yazıtürk'ün oğlu, Berat Yazıtürk 'ben yaptım' dedi. Sendik üyeleri olarak randevu talep etmemize rağmen Başhekim Yazıtürk keyfi olarak kabul etmedi. Başhekim ve oğlu hakkında sendik faaliyetlerin engellenmesi ve yetki aşımıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri, çıkarılan afişi panoya yeniden asmak istedi.

Bu sırada hastane çalışanlarıyla SES üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Bazı hastane çalışanları, afişi yırtarak çöpe attı.

- "Afişin Miraç Kandilinde asılması ahlaki değerlere saldırıdır"

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekim Yazıtürk ise gazetecilere yaptığı açıklamada, dün hastanede SES üyesi olduğu söylenen kişiler tarafından kendilerinden izin alınmadan afiş asıldığını belirtti.

Afişlerin ahlaki değerlere saldırı içerdiğini ifade eden Yazıtürk, şunları kaydetti:

"Bu afişin Miraç Kandili gününde hastaneye asılmaya kalkılması ahlaki değerlerine nasıl saldırı yapıldığının göstergesidir. Hastane idaresinin müdahale etmesinden evvel, hastanemizde çalışan olarak görev yapan oğlum, geçerken afişe müdahale ediyor. Durum bana iletildiği zaman hastane idaresinden izin alınmadan hiçbir afişin hastaneye asılmayacağını kendilerine söyledik. Ben Müslüman kimliğine sahip bir insanım. Benim ahlaki ve insani değerlerime saldıran herkese yasal çerçevesinde hastane içerisinde izin vermem. Bana Miraç Kandili gününde lezbiyenlerin, geylerin, transseksüellerin afişini getirip hastaneye asacaklar ve ben buna sesiz kalacağım. Böyle bir şey olamaz. İslami kimliğimle ben tarafım."

lgbti
ses
saglik ve sosyal hizmetler emekcileri sendikasi
sanliurfa
balikligol devlet hastanesi
Yorum (4)
bulut
tahrik / desensitizasyon amaçlı faaliyetler.
4
Cevapla
Bahaddin durak
Sendikaya bak, saglik calisanlarinin hakkini savunacagina LGBT lerin hakkini savunmuslar, daha LGBTnin ne oldugunu bilmezler ama bir ust akil bunlari maşa olarak kullanmis
15
Cevapla
Özgür
Bir insanın lezbiyen,homoseksüel veya travesti olması şahsı ilgilendirebilir ama ahlaksızlık teşhircilik farklı bir şey.Ben travestiyim lezbiyenim deyip önüne gelenle ilişkiye giremezsin ortalık yerde çıplak gezerek cinsel organlarını sergileyemezsin.Malesef bizim ülkemizdeki bu tip bireyler bunu anlamıyor. İğrençlik sergilemeye kimsenin hakkı yok.
8
Cevapla
tahir eran
inanç özgürlüğünün içini de böyle doldurdular ya helal olsun. Ne zamandan beri bir grup insanın varlığı sizin inanç özgürlüğünüze hakaret oluyor ve sizi aşağılıyor. Tam da hastaneye asılması gereken bir afiş. sağlık personelinin insan ayırt etmeden hizmet vermesi gerekiyor. Esas doktor beyin bu saldırgan ifadesi insanları aşağılayıp onlara zulmetmektir. Kandilse kandil ne yapsın kandil de yok mu olsun transeksüeller. kaldı ki inançlarıyla bir hastaneyi yönetmek nasıl meşru gösterilebilir? oğlunu işe almış birnin ahlaktan bahsetmesi komik
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir