Medimagazin logo

Hemşirenin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf büyük tepki topladı

Yoğun bakım servisinde tedavi gören hastanın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan hemşire hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Kaynak: http://www.gercekgundem.com/
Hemşirenin sosyal medyada paylaştığı fotoğraf büyük tepki topladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal medya paylaşımlarında hastaların fotoğrafını paylaşan ve alay eden E.G isimli hemşire kısa sürede büyük tepki topladı.

Paylaşımlarından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli olduğu anlaşılan hemşire E.G, yoğun bakımdaki bir hastayla selfie yaparak “ölmeye ramak kalalardan minicik bir tablo” şeklinde not paylaştı.

Başka bir paylaşımında ise yine selfie yöntemini kullanarak, yoğun bakımdaki bir hastayla çekilmiş fotoğraf paylaşıp, “şu an evdeyim arkadaki de çok pahalıya aldığım bir tablo. 04:20 kafası” notunu paylaştı.

‘SAĞLIK BAKANI’NA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM’
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,”Skandal olayla ilgili birçok şikayet geldi. Tıp etiği ve hasta haklarından haberi olmayan bir hemşire ölüm döşeğindeki hastalarla edep ve etik dışı paylaşımlarda bulunmuş. Hastaların fotoğrafını teşhir edip onlarla alay etmiş. Hasta Hakları Yönetmeliği ve tüm insanı kural ve aidiyetlere aykırı bu duruma sağlık bakanlığının acilen el atmasını bekliyorum. Bu kişinin gelen tepkilerden dolayı sosyal medya hesabını kapattığını da öğrendik. Buradan Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’a çağrıda bulunuyor ve bu kendini bilmez hakkında gerekli idari işlemin yapılmasını milletimiz adına talep ediyorum” ifadesini kullandı.

 


Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hemşire E.G hakkında gerekli soruşturmaların başlatıldığını söyledi.

Öztürk, "Böyle bir durumla karşı karşıya kalmaktan üzüntülüyüz. İlgili çalışanımız hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. Konunun hassasiyetinin farkındasınız. Bu nedenle daha ayrıntılı bir açıklama yapamıyoruz." diye konuştu.

Savaş Öztürk, soruşturmaların neticesini de ayrıca paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan E.G'nin yaklaşık iki yıldır hastanede çalıştığı ve başlatılan soruşturma nedeniyle görev yerinin değiştirildiği öğrenildi

sosyal medya
hemşire
haseki
yoğun bakım
Yorum (9)
mk
Acaba annesi babası o yataklarda olsa aynı paylaşımı yapar yorumlarmıydı paylaşım hastası olduk atatürk çağdaş toplum olun demiş ama çağdışı olun dememiş.
17
Cevapla
Port
Önüne geleni hemsire ogretmen vs. Yaptık.memnuniyet için.oy için.merakla filmin sonunda ne olucak bekliyorum.allah hastanelere dusurmesin.demekki neymiş niteliksiz yoğun bakım acmiycaksin.yogun bakım yaş hastalık hayatta kalma masraf istatistiği yapın.90 yaşında bi hastayı endikasyon yokken yaşamaya acı çekerek zorlamak etik mıdır.zor soru.ama niteliksiz yoğun bakım sayısını arttırmak evet demeyi gerektiriyor.ama bi de o duruma düşen hastaya sorun ne diyecek.hemsireyi kınıyorum.vicdani varsa onunla başbasa bırakıyorum.bu tutulan yol yanlış yol.
26
Cevapla
aydin sinal
almanyada bin yataktan fazla bir yüksek egitim sehir hastahanesin damar cerrahisi bölümü sefi tetkik ve tedavileri sirasinda kendi verdigi kisa anestesi sirasinda hastalara cinsel taciz yaptigi iddiasiyla yargilandi ve bu hafta 8 sene hapse mahkum oldu ,tip diplomasi geri alindi.tipbi etik bunu gerektirir .bu hemsirede yol yakinken baska meslegi secsin veya secmek mecburiyetinde kalsin.bu sekilde cezalandirilirmi? ne yazikki zannetmem baska bir servise tayin olur diye düsünürüm.
5
Cevapla
Ali veli
Herşeyi siyasete bağlama yeteneğine de hasta oluyorum. Oy için mi bu hemşireyi işe almışlar yani. Aklı başında yorum yapınız... Komik olmayın
4
Cevapla
Frankie Bellevan
Değerli Meslektaşımız Port (Op.Dr) söylenmesi gerekenleri söylemiş.. Yüreğine Sağlık...
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir