Medimagazin logo

Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı

Kalp krizi geçiren hastayı hayata döndüren Hemşire Meral Türkyılmaz, trafik kazası geçiren vatandaşın yardımına koştu
Süper hemşire ikinci kez hayat kurtardı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Balıkesir'de izinli olduğu gün yolda kalp krizi geçiren vatandaşa ilk yardım uygulayarak hayatta tutan hemşire Meral Türkyılmaz, tatil için çıktığı yolculuk dönüşü Susurluk'ta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan bir gence 112 ekiplerinden önce müdahale ederek, ikinci kez hayat kurtardı.

   Balıkesir'de bankamatikten para çekerken bir vatandaşın yere yığıldığını gören koroner bakım hemşiresi Meral Türkyılmaz, yaptığı ilkyardım ile 50 yaşındaki Yılmaz Çelik'i hayata bağlamıştı. Türkyılmaz, bu davranışının ardından Balıkesir’de yılın hemşiresi seçilerek, Ebeler ve Hemşireler Haftasın’da Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın daveti üzerine Ankara’ya düzenlenen sempozyuma katılarak teşekkür belgesi aldı.

 

 

 

  Yılmaz Çelik ve ailesi, hemşire Türkyılmaz'ı ziyaret ederek şükranlarını sundu. Ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. Çelik, hemşire Türkyılmaz’ın ellerini bırakmayarak, “Yüce rabbime şükürler olsun, önce Allah, sonra doktorlarımız ve hemşirelerimiz. Allah başımızdan eksik etmesin. Devlet hastanemizin burada olması bizim için avantaj. Allah hepsinden razı olsun; çok iyi baktılar” dedi.


  Hemşiher Meral Türkyılmaz, aylar sonra Yılmaz Çelik’i sağlıklı bir şekilde karşısında görmenin çok hoşuna gittiğini dile getirerek, “Yaptığım işin mutluluğunu şimdi daha çok yaşıyorum. Allah sağlık versin. Evlatlarıyla, torunlarıyla birlikte gelmişler ziyaretimize. Hemşireler Haftamızı kutladılar, çok teşekkür ediyorum kendisine. Bundan sonra yine görüşeceğiz, ama sağlıklı olarak” şeklinde konuştu.
 Yılmaz Çelik’in eşi Havva Çelik ise, “Rabbim onu bize bağışladı" dedi.

   Yine hayat kurtardı

  Devlet Hastanesi Koroner Bakım Servisi'nde hastalara kritik müdahalelerde bulunarak önemli bir görevi yerine getiren hemşire Türkyılmaz, sokakta da bir trafik kazasına müdahale ederek yaralı bir genci hayata bağladı. Ailesiyle birlikte çıktığı hafta sonu gezisinde Susurluk'ta bir kazayı görünce 112 ekiplerinden önce yaralı gence yine ilk müdahaleyi yaptı. Kanaması olan ve solunumu durma noktasına gelen gence ilkyardım uygulayan Türkyılmaz, hastayı olay yerine gelen 112 ekiplerine teslim etti.
 

hemşire
meral türkyılmaz
trafik kazası
Yorum (6)
seda
hemşire hanımı tebrik ediyorum.iyiki böyle insanlar var.
17
Cevapla
DR
saldırı ve hakaretlerden bıktık.hasta ve hasta yakını memnuniyeti çok önemli fakat hekime saldırı hiç azalmıyor.aciller çok kötü durumda.havasız ve nemli odalarda kalıyor ve daracık alanlarda nöbet tutuyoruz.can güvenliğimiz hiç yok.sağlık bakanlığı hasta memnuniyetinden başaka bir şey düşünmüyor.çalışan memnuniyeti çook düşük.
17
Cevapla
Murat çelikten
Hemşire hanım sizi tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarının mesaisinin olmadığını göstermişsiniz. Hemşire ve doktor iseniz bunun bir meslek değil yaşam tarzı olduğunu göstermişsiniz. Buradan tüm sağlık yöneticilerine sesleniyorum: Sağlık çalışanlarının mesaisi olmaz!!! Bazı kamu hastanelerimizde yöneticilerin mesai giriş çıkışında kart basmayan hekimlerin nöbet paralarını ödemeyeceklerine dair söylemlerde bulunduklarını duyuyorum. Yapmayın. Bu söylemler sizi zora sokar. Sırf bu uygulamanız nedeniyle dava edilir veya görevden alınabilirsiniz. Bir tane cerrahınız "mesai bitti haydi bana eyvallah kapatın vakayı nöbetçi gelsin veya yarın devam ederiz" diyormu? Vazgeçin bu inadınızdan. Çalışanlarınızla iyi geçinmeye bakın. Koltuklar makamlar geçicidir değerli kardeşlerim.
14
Cevapla
aydin sinal
hemsire hanimin medeni ve mesleki cesaretinden dolayi tebrik ederim:yalniz benim anlamadigim bu hemsirenin yaptigi yardim nicin ödüle layik görünüyor,bir doktorun, bir hemsirenin yolda,ucakta,AVM de v.s. yaptigi saglik yardimi carsida yol soran adama yol tarif eden amcanin yaptigi yardimdan tabiki biraz daha iyidir,takdir-e sayandir.iyi yüzme bilen suda kurtarma kursundan gecmis kisinin bogulmakta olan kisiyi kurtarmasi gibidir.yalniz ödül??.Burada biraz duralim:.bendeniz sayisini unuttugum kadar yolda,carsida,dükkanda saglik yardimi yaptim,reanimasyon yaptim,agiz solunumu,kalp masaji yaptim,gelen saglik ekibinde doktor yoksa ilk yardim doktorlugu yaptim,daha gecen hafta büyük bir kitapevinde astma nöbeti geciren bir kisiye yardim ettim gelen saglik ekibine teslim ettim,ödül? tesekkür bile yok cünki vazifem idi,eger yardim etmeseydim "bilerek ve istiyerek yardimdan kacma" kanun maddesi ile hakkimda savci dava acar kisi ölmüse 2 ila 5 yil yil arasinda hapisle karsi-karsiya gelirdim. Yaziyi okuduktan sonra bizim insanlarimizin nicin ucagi piste indiren pilot un alkislanmasini (herhalde düsürmedi diye),ameliyat olan hastanin(herhalde öldürmedi diye) bashekimden baslayip hastahanenin kapi görevlisine kadar gazeteye tesekkür ilani vermesini anliyorum. arkadaslar ilkyardim yapmaya her yerde,her mekanda,her zaman MECBURSUNUZ cünki size verilen diploma bu ise sizi mecbur kilar,hem etik,hem vicdani hemde kanuni olarak bu yükümlülük altindasiniz, ben yapmam diyenler o diplomaya helva sarsinlar derim,sürc-i lisan ettimse affola,yiktin perdeyi eyledin viran......selamlar.
12
Cevapla
mustafa serdar
TCK da suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçu var 314-3 ,google'da aratırsanız çıkıyor Sayın Sinal ama bilerek ve istiyerek yardımdan kaçma yazınca google ın bile aklı karışıyor memleketten çok uzak kalmışsınız dönün memlekete Almanya'ya son bir iyilik yapın.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir