Medimagazin logo

Tıbbi sekreterler hastanelere taşeron eleman alımını protesto etti

Anadolu Tıbbi Sekreterler Derneği üyeleri, hastanelere taşeron eleman alımını protesto etti.
Tıbbi sekreterler hastanelere taşeron eleman alımını protesto etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sağlık Bakanlığı önünde toplanan Anadolu Tıbbi Sekreterler Derneği üyeleri 'Çalışanların tekrar tercih yaptığı alan kontrolünün olmadığı atamalara ve sağlıkta taşeronlaşmaya hayır', 'Sağlık alımlarında 'Tıbbi Sekreterlere' üvey evlat muamelesi yapılmasına hayır' yazılı dövizleri taşıdı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, 'Tıbbi sekreterlik' mesleğinin resmi mesleki tanımının olmadığına dikkat çekilerek, sağlık kurumlarında görev yapan tıbbi sekreterlerin hastane yönetimleri tarafından lavabo
temizliğine varıncaya kadar her türlü işleri yapmaya zorlandıkları iddia edildi.

Diplomalı 'Tıbbi Sekreterlerin' işsiz gezerken 'Tıbbi Sekreterlik' adı altında kursların açılmasının doğru bir uygulama olmadığı vurgulanarak taşeron eleman olarak farklı bölüm mezunlarının 'Tıbbi Sekreter' olarak istihdam edilmesinin büyük sıkıntı olduğu ifade edildi.

Personel alımlarında yeterli oranda 'Tıbbi Sekreter' ataması yapılmadığını ifade edilerek " Sağlık Bakanlığı personel atamalarında ÖSYM'nin alan kontrolü yapmaması son iki atamaya ciddi darbe vuran bir sorundur" ifadesi kullanıldı. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
 

tıbbi sekreter
taşeronlaşma
anadolu tıbbi sekreterler derneği
sağlık bakanlığı
eylem
Yorum (6)
erhan ç
1997 yılında işsizlikten bunalmıştım. SSK alım yapıyor dediler. hemen başvurdum. Kurum bana olumsuz cevap döndü. sebebini sordum dediler ki SSK mevzuatında sağlık memuru kadrosu yok. Peki dedim bu iş nasıl düzelir, dediler ki bunun için kanunun ve mevzuatın değişmesi lazım. O zaman hayatın acımaz yüzü ile karşılaşmıştım. SSK da hasta bakıcılar iş yaparken biz dışarda idik. Şimdi aynı durum tıbbi sekreterler için söz konusu, yerlerine herhangi bir eleman alınıp çalıştırılabilyor.
1
Cevapla
doktorversicolor
sağlıkta tasarruf yapılacak ya hak yemenin, kul hakkına girmenin bir önemi yok nasıl olsa.
1
Cevapla
Muhammed Yahyalı
Ortaokul mezunu temizlik elemanı kadrosuna alınan hanım kız tıbbi sekreter olarak görev yapıyor.Bütün laboratuvar sonuçlarını tekrar tekrar yeniden yazdırmamız gerekiyor.Bir çeşit "çarprak roksiyun" bu.Ama sizin buradaki "meşazı" almanız da zor.
1
Cevapla
seran seran
Madem bu bölümü açtınız neden taşeron firmalara veriyorsunuz bizlere ve ailelerimize yazık değilmi. Resmen hakkımız yeniliyor. Bunu nasıl ödemeyi düşünüyorlar. Tıbbi sekreterlere o kadar ihtiyaç var ama nedense kadro vermeyi hiç düşünmüyorlar. Eğer aklınız varsa bölümünüzü değiştirin. Ben Antalyada yaşıyorum özel hastanelerde 3 tane tıbbi sekreter bulabilirsiniz. madem taşerıonlara ve gelişim kursları açacaktınızda madem bu bölümleri neden açtınız. Bu kadar mezunun neden hakkını yiyorsunuz. Ben burdan Sağlık Bakanına sesleniyorum madem tanımımız olmadığı halde neden hala bölüm açıyorsunuz.Kısacası çok iş ve az para ayağına yatılıyor. Ben şuan 3 işte çalışarak ailemin geçimini sağlıyorum. Yazık değilmi bizlere. Lütfen sizden ricam hakkımızı aramak ve haklılığımızı göstermek arkadaşlar. Bırakın piyasa onlara kalsın bizlerin hakkını nasıl ödeyecekler onu düşünsünler.
0
Cevapla
taşoren tıbbi sekreter
tıbbi sekreter alımı artsın taşoren kalksın tıbbi sekreterin işini vasıfsız eleman yapmasın vekil ebe hemşirelere belediye işçilere nasıl 4/b li olduysa taşorende çalışan tıbbi sekreterler de 4/bli olsun tıbbiş sekreterlik bölümü de kapatılsın kimse boşuna okumasın
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir