Medimagazin logo

Yasal düzenlemelere rağmen sağlıkta şiddet hız kesmiyor

"Yasal düzenlemeler yapıldı ancak görüyoruz ki sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor"
Yasal düzenlemelere rağmen sağlıkta şiddet hız kesmiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete ilişkin, "Yasal düzenlemeler yapıldı ancak görüyoruz ki sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Aynı zamanda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı olan Memiş, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 11 Ağustos sabahı Türkiye'nin yeni sürece uyandığını bildirdi.

Memiş, Türkiye'nin yıllarca milletin iradesi elinden alınan bir ülke durumundayken son 12 yılda yapılan demokratikleşme adımlarıyla başlayan süreçten sonra milletin iradesini ortaya koyarak kendi cumhurbaşkanını seçmiş olmasının demokratikleşme adına en önemli adımlardan birisi olduğunu belirtti.

Kamu görevlilerinin önündeki siyaset yasağının bir an önce kaldırılması gerektiğini savunan Memiş, "2015 yılında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde siyasete girmeyi düşünen kamu görevlilerinin önceden istifa etmek zorunda bırakılmasıyla oluşan mağduriyette mutlaka giderilmelidir" diye konuştu.

"Gelecek yıl yapılacak olan toplu sözleşme öncesi hükümet, kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak teklifle gelmek için çalışmalarına şimdiden başlamalıdır" diyen Memiş, şunları söyledi:

"Önümüzdeki süreç içerisinde torba kanununda sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi ve lisans tamamlamanın yasalaşma noktasında da adımlar bir an önce atılmalıdır. Vekil ebe hemşirelere, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanlarına, 4/C'liler ve görevde yükselme sınavını kazandıkları halde kadro bekleyen sağlık çalışanlarına kadro verilmesi gerekir. Döner sermaye uygulamasının daha adil bir şekilde hazırlanması ve ek ödemenin emekliliğe yansıtılması gerekir."

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete yönelik bir takım tedbirler alındığını ifade eden Memiş, şöyle devam etti:

"Yasal düzenlemeler yapıldı ancak görüyoruz ki sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor. Sağlık çalışanları bu ülkede 2002 yılından sonra 5 kat fazla çalışmaya başladı ancak şiddete maruz kalıyor. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz 'lütfen sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara daha ağır cezalar verin ve şiddetin önüne bir şekilde geçin' diyoruz."

sağlıkta şiddet
sağlık sen
metin memiş
Yorum (4)
mal
Sendikacı diyor ki: sağlık hizmeti tam 5 kat arttı ama buna rağmen şiddet artarak devam etti. İşte sağlıkta şiddetin artmasının en önemli nedenlerinden biri bu işte. Hizmet arttığı oranda çalışan sayısı artmadığı için hasta ve sağlık çalışanı arasında çok daha fazla sürtüşme meydana geliyor. Bizim mahalledeki camiye 10 yıldır giderim . Yaklaşık 5 kez imam değişti. Ilk 4 imam sık sık namazlara gelmezlerdi, mesaiye çok dikkat etmezlerdi. Cemaatten kimse bunlara birşey demedi. Şu andaki imam tüm namazlara geliyor, mesaisine çok büyük titizlik gösteriyor, ayrıca birsürü hayırsever bulup camiyi baştan aşağı restore etti, tam bir görev insanı yani. Cemaat bu imama her türlü edepsizliği yaptı. Yani bizim insanımız tam hizmeti gördüğünde şımarıyor mu acaba?
0
Cevapla
s.k.
Hazır Afyona gelmişken "vatandaş haksız olduğunda bile haklıdır" diyen, aile hekimlerine baskı yapacağı belli olan yeni vali beyle de bi konuşsaydınız?
0
Cevapla
zekai tanır
Afyon'un yeni valisinin demecinde "vatandaşı değiştirmeye çalışmayacaksınız" diye de bir cümle vardı.
0
Cevapla
asistan
Sendikacı tarafını belli etmiş hangi yasal düzenleme bu ingilterede şiddet uygulayan bir hasta ya da yakını hemen tutuklanıp dava açılıyor, bundan sonra polis nezaretinde ancak doktora başvurabiliyor. İspanyada sağlıkta şiddet ortaya çıktığında şikayete bakılmaksızın kamu davası açılıyor... ey sendikacı bize bunlar geldi de bizim mi haberimiz yok. Verilen cezalar da 5 yıl içinde tekrar yapmama şartıyla uygulanmıyor. Yani her 5 yılda bir her vatandaşın 1 kez adeta ''sağlıkta şiddet hakkı'' var!
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir