Medimagazin logo

"Döner sermaye bahşiş olmaktan çıkarılmalıdır"

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, sağlık kurumlarında çalışma barışının olması için bütün çalışanlara eşit ve hakkaniyetli davranılmasını istediklerini söyledi.
"Döner sermaye bahşiş olmaktan çıkarılmalıdır"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ESKİŞEHİR-Tekin, bir restoranda üyelerle birlikte gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı konuşmada, sağlık ortamında yaşanan şiddetin, diğer çalışma alanlarına göre, 16 kat daha fazla olduğunu ve günden güne arttığını kaydetti.

Hemen hemen her gün bir hekimin, hemşirenin, paramedik veya acil tıp teknisyenlerinin darp edildiğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Henüz sağlıkta şiddeti önleyici özel yasal tedbirlerin alınmadığı ve bir eylem planının oluşturulmadığı görülmektedir. Devlet, çalışanın can güvenliğini sağlamak zorundadır. Biran önce caydırıcı güvenlik tedbirleri ve özel yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir."

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının birçok mesleki sorunla başa çıkmaya çalışırken, diğer taraftan da ücret adaletsizliğinin altında ezildiğini, emeğinin hakkını alamadığını, maddi sıkıntılar yaşadığını ve manen yıprandığını aktaran Tekin, şöyle devam etti:

"Bunun için döner sermaye bahşiş olmaktan çıkarılmalıdır. Döner sermaye gelirleri emekliliğe yansıtılmamalıdır. Özlük haklarımız iyileştirilmelidir. Kesintisiz hizmet veren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çocukları için 24 saat açık olan kreşler faaliyete geçirilmelidir. Bu sayede çalışanların iş motivasyonu artacaktır. Bir çok kurumda personel servisi varken, bazı kurumlarda da personel toplu taşıma araçlarından indirimli yararlanmaktadır. Bu nedenle hizmet kolumuza bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapan personele iş yerlerine ulaşmaları için servis sağlanmalıdır. Servisin sağlanmaması halinde ise kendilerine aylık ulaşım gideri ödenmelidir.

Sağlık-Sen ve Memur-Sen'e olarak adil bir gelir dağılımını savunuyoruz. Kurumlarımızda çalışma barışının olması için bütün çalışmalara eşit ve hakkaniyetli davranılmasını istiyoruz."

"döner
sermaye
bahşiş
olmaktan
çıkarılmalıdır"
Yorum (7)
dr who
memur sendikaları doktorların aldığı döner sermayeye gözünü dikip dikip açıklama yapıyor..kimse kusura bakmasın ama zaten öğretmenlerin mühendislerin aldığından fazla maaş+döner sermaye alıyorken kimse size daha fazla ücret vermez..ancak şunu yaparlar..doktorların aldığını sizin aldığınız miktara çekerler ama sanırım bu da sizi tatmin eder..
0
Cevapla
Emrah ceviz
Neden döner sermayeler emekliliğe yansıtılmamalıymış? Yanlış yazmışsınız haberi.sondan bir önceki paragraf
0
Cevapla
Derya Akın
Döner sermaye toplantısına,yaptığı işlemleri belgeleriyle sunan biyokimya uzmanı arkadaşımıza;"Ahahahahh,hadi bu seferlik % 10 fazla verelim sana,çok ağladın,ahahahahh" demişler.Klasörleri atıp gelmişti. Döner sermaye yönetmeliğine,verilir değil,verilebilir yazılması sebebiyle yandaş değilseniz hakkınızı alamaz,üstüne de rezilliklerle uğraşırsınız.
0
Cevapla
Ali
Binlerce hekim bir Allah'ın kuruşu döner - performans alamamaya devam ediyor, Bakan da bunu görmüyor, duymuyor hala..
0
Cevapla
drburcu
Sırf yazılmak için yazılmış bir yazı...." Döner sermaye gelirleri emekliliğe yansıtılmamalıdır." Bu ne oluyor şimdi???? Bence biz hekimler bedavaya çalışalım, halk bunu istiyor. Sağlıktan memnuniyet belki % 90 dan %100 e çıkar...Ayıp yahu. Bir hekim en az 35 yıl çalışıyor emekli olunca 1000 lira mı alsın? YAZMAYIN ARTIK BÖYLE ŞEYLERİ...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir