Medimagazin logo

SÜ Veteriner Fakültesi, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne üye oldu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi, 2000 yılında başvurduğu Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne (EAEVE) tam üye olarak kabul edildi.
SÜ Veteriner Fakültesi, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'ne üye oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Birlik Komitesi, önceki gün Viyana'da gerçekleştirdiği toplantıda, başvuru sürecini karara bağlayarak SÜ Veteriner Fakültesi'nin Avrupa Birliği standartlarında tam akredite bir fakülte olduğunu ilan etti.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı açıklamada, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Dünya standartlarında bir fakülte olma yolunda önemli bir mihenk taşı olan başarıda emeği geçenlere teşekkür eden Gökbel, "Üniversitemizin uluslararası hedefleri doğrultusunda bir hedefi daha başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.. Karar hem SÜ hem de fakültemiz açısından önemli bir mihenk taşı" dedi.

Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner ise akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlamasında birliğin olmazsa olmaz kabul edilen 12 maddesiyle uygulanması gerekli 117 şartı başarıyla yerine getirdiklerini söyledi.

2000 yılında EAEVE'ye Türkiye'de ilk üyelik başvurusu yapab fakülte olduklarını anımsatan Güner, "8-9 Mayıs 2013 tarihinde EAEVE uzman heyeti tarafından gerçekleştirilen ziyaret sonrası hazırlanan rapor, 30 Ekim'de toplanan komite tarafından değerlendirilmiş ve fakültemiz tam akredite olarak kabul edilmiştir" diye konuştu.

EAEVE, Avrupa'daki veteriner fakültelerinin eğitim standartlarını geliştirmek, fakülteleri belirli kriterler çerçevesinde değerlendirmek ve kalite standardının artırılması konusuna teşvik etmeyi amaçlamakta.

veteriner
fakültesi
avrupa
veteriner
eğitim
kurumları
birliği'ne
üye
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir