Medimagazin logo

Hazine iş bırakan doktorların peşinde

Sağlık Bakanlığı, 2003 yılında ‘iş bırakma’ eylemine katılan doktorların peşini bırakmıyor. Bakanlık, eylemden sonra haklarında kamu davası açılan doktorlar için Hazine Müsteşarlığı’nın devreye girmesini istedi.
Hazine iş bırakan doktorların peşinde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Talebi kabul eden Hazine, mahkemeye gönderdiği yazıda “Eylem sebebiyle devlet maddi zarara uğradı.” dedi. Davaya müdahil olmak isteyen Hazine, zararın boyutlarını araştırıyor. İncelemenin sonuçları 26 Ocak’taki duruşmada hakime sunulacak. Hazine Müsteşarlığı avukatı Eren Şişli, iş bırakma eylemine katılan sağlıkçılar hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından da disiplin soruşturması açıldığını kaydetti.

Sağlıkçılar ise sadece haklarını aradıklarını savunuyor. Eylemi organize eden örgütlerden İstanbul Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy’un avukatı Kazım Kolcuoğlu, doktorların uluslararası sözleşmelere göre eylem yaptıklarını ileri sürüyor. İstanbul Barosu Başkanı Kolcuoğlu, sağlıkçıların beraat etmesi gerektiğini belirtiyor. Sağlıkçılar, toplam 255 yıla kadar hapis cezası istenen davanın son duruşmasında “Yaptığımız demokratik bir eylemdir, suç olduğunu düşünmüyoruz.” dedi. Beraatlarına karar verilmesini isteyen doktorlar, “Biz duruşma için görevlerimizi bırakıp mahkemeye geliyoruz. Oysa şu anda hastalarımızın başında olmamız gerekiyor.” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Sami Evren, eyleme katılan sağlıkçıların hastaneleri zarara uğratıp uğratmadıklarını kanıtlamanın mümkün olmadığını ifade ediyor. Evren, davanın siyasi olduğunu iddia ediyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi ise eylemin demokratik bir tepki olduğunu, bu iddianın soyut bir iddiadan öte geçmediğini kaydediyor. Çelebi, “Bunun yargılama konusu bile yapılması bir tehdit unsurudur. Sağlık Bakanlığı doktorlarına idari soruşturma açıyor; ama fazla mesai yapan ve özverili çalışan sağlıkçılarını dikkate almıyor.” şeklinde konuşuyor.


Zaman
hazine
bırakan
doktorların
peşinde
Yorum (2)
ŞENAN KALAY ÖZCAN
YAZDIKLARINIZA KATILIYORUM. ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARI OLARAK BİZİM DÜŞÜNCEMİZ; SAĞLIKDAKİ PERFORMANS SİSTEMİNİN ADALETSİZLİĞİ TARTIŞMASIZ ANCAK KLİNİKLER ARASINDAKİ KRİTİK YERLER DİYE TANIMLANAN BÖLÜMLERLE İLGİLİ ADALETSİZLİK YAŞANMAKDA, SAĞLIĞIN HER ALANI RİSKLİDİR. KİLİNKLERDE 20-30 HASTAYA BİR HEMŞİRE HİZMET VERMEK DE BU HASTALAR YOĞUN BAKIM HASTASI OLABİLMEK DE MV ' YE BAĞLI OLABİLMEK DE, HER HANGİ BİR BULAŞICI HASTALIĞI OLABİLİYOR, NEDEN BÜTÜN KLİNİKLER RİSKLİ TANIMLANAMAMAKTADIR. ÖRNEK VERMEK İSTİYORUM; ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİNİN RİSKİ ACABA NEDİR? SORUYORUM ! BİZLER ÜNİVERSİTE HASTANESİ ÇALIŞANLARI OLARAK YILLARDIR MADUR EDİLMEKDEYİZ , MADDİ OLARAK DOYUMSUZLUK YAŞAYAN KİŞİLERDEN İŞ VERİMİ BEKLEMEK MÜMKÜN MÜ? KRİTİK YERLER DİYE TANIMLANAN YERLER İLE KLİNİKLER ARASINDA 350TL' YE VARAN FARKLAR VARDIR.BU EŞİTSİZLİK LİSANS VE ÖNLİSANS OLARAK AYRIM GÖZETMEMEK DE , BUNUN İÇİN KAMUOYU OLUŞTURMAK MÜMKÜN MÜ? SESİMİZİ DUYURMAK MÜMKÜN MÜ? TAŞRA HASTANESİ OLDUĞUMUZ İÇİN SORGULAYAN KESİM AZINLIKTADIR.HEKİM VE HEMŞİRE ARASINDA UÇURUMLAR YAŞANMAKTADIR.YAPTIĞIMIZ İŞLER ÜCRETLENDİRİLMEMİŞTİR.SİZLERDEN KAMUOYU DESTEĞİ OLUŞTURMANIZI RİCA EDİYORUZ. (KTÜ FARABİ HASTANESİNDEN BİR GRUP HEMŞİRE)
0
Cevapla
ümit gök
sayın profesörler hep aynı şeyleri yazmıyormusunuz farmakoloji sadece veteriner tıp eczacılıkta yok o dediğiniz puanları yüksek 4 yıllık kimyadada olduğunu bilmiyormusunuz hatda onlar tus sınıvınada girmeye hakkı var kazandımı ister farmakologda olabilir yada bir eczacılık sınavı yapılıyormuş kimyacılar için kazandımı eczacı oluyor lütfen bunları internet sayfalarına yayılın maaşları doktor maaşı kadar ayda 10 milyar olduğunu yazın.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir