Medimagazin logo

Tıp fakültesindeki bebek ölümlerine inceleme

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi (T.Ü) Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde son 2 günde 6 bebeğin ölmesiyle ilgili inceleme başlattı
Tıp fakültesindeki bebek ölümlerine inceleme
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Trakya Üniversitesi (T.Ü) Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde son 2 günde 6 bebeğin ölmesiyle ilgili inceleme başlattı.


Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, incelemenin yanı sıra, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatlarıyla bir komisyon görevlendirildi.


Komisyon, yarın Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde incelemelere başlayacak.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, hastanede meydana gelen bebek ölümlerinin araştırıldığını belirterek, “Bir anne-baba ve sorumlu kişi olarak ailelerin acılarını paylaşıyorum” dedi.

Prof. Dr. Duran, bebek ölümlerin araştırıldığını, otopsilerin İstanbul Adli Tıp Kurumu ve kendilerince yapılarak, karşılıklı olarak en doğru sonuca ulaşılacağını söyledi.

AİLELERİN GERGİN BEKLEYİŞİ
Bu arada bebekleri Çocuk Servisi’nde bulunan ailelerin, hastane bahçesindeki gergin bekleyişleri sürüyor.

Torunları hastanede olan Asuman Süzer, yaşanan olaydan endişeli duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“13 gün önce gelinim Gül Süzer, ikiz bebek dünyaya getirdi. Perşembe günü hastaneye geldiğimizde torunlarımın sağlık durumları iyiydi, onları kameraya çektik. Cuma günü ise çocuklarımızı baygın halde bulduk. Yaşamlarından endişe ediyoruz. Enfeksiyon olduğu gerekçesiyle bize gösterilmiyorlar. Tüm bebek sahipleri servisten çıkartıldı.”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, son 2 günde 6 bebeğin ölmesi, 3 bebeğin ise durumlarının ağır olması üzerine yeni doğan ünitesine hasta kabulü durdurulmuş ve ölen 3 bebeğin cesetleri otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.


NTV-MSNBC
tıp
fakültesindeki
bebek
ölümlerine
inceleme
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir