Medimagazin logo

Hemşirelere bir aşağılama da Bedri Koraman ’dan

Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç ve şarkıcı Petek Dinçöz’den sonra, hemşireleri aşağılayıcı ve küçük düşürücü ‘Çalışmalara’ bir yenisi daha eklendi
Hemşirelere bir aşağılama da Bedri Koraman ’dan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç ve şarkıcı Petek Dinçöz’den sonra, hemşireleri aşağılayıcı ve küçük düşürücü ‘Çalışmalara’ bir yenisi daha eklendi.

Sabah Gazetesi’nin 19.06.2005 tarihli Pazar ekinde ‘Bedri Koraman’ın Haftalıkları’ başlıklı karikatür sayfasında, hemşire aşağılama tarzı çalışmalara adeta tüy dikilmiş oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, karikatürist Bedri Koraman’ın, söz konusu ekteki sayfanın başında, “Doktorların büyük keyif almalarına karşın, hemşireler mizahtan hoşlanmazlar. Yazdığı güzel bir fıkradan dolayı Hıncal Uluç’a tepki gösterenlere ‘Yarası olan gocunur…’ deyip iş bu karikatürleri çizerim!..” ifadeleriyle “Merdi Kıpti, şecaat arzederken sirkatin söylermiş” misali, daha başından hemşirelere nasıl baktığını gösterdiğini söyledi.

Söz konusu karikatüristin tam bir sayfa dolusu karikatür çizerek, hemşireleri hastaların ve personelin eğlencesi, cinsel istismara açık ve aklı kıt sağlık çalışanları olarak betimlediğini kaydeden Önder Kahveci, “Bu hasta zihniyeti tüm sağlık camiası adına kınıyorum. Bu kişi hakkında da mümkün olan her türlü imkanı seferber ederek çeşitli eylemler gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Böylelikle söz konusu kişinin yaptığının yanlış olduğunu ortaya koymaya çalışacağız. Ancak ne söz konusu karikatürist ne de onun gibi dünyaya farklı bir açıdan bakanlar için bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Kendi öz kızlarımız, kardeşlerimiz olan hemşirelerimize, ısrarla sapık zihniyetlerle yaklaşanlara ve bunu medyada utanmadan sergileyenlere ‘Yazıklar olsun’ demekten başka yapılacak bir şeyin olmadığı da açık” şeklinde ifadeler kullandı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı, aynı gazetenin yazarı Hıncal Uluç’un yayınladığı fıkraya tüm ülke genelinde gösterdikleri tepkinin, bazı unutulmaya yüz tutmuş yazar-çizer takımının, hatta sanatçıların yeniden gündeme gelmek adına iştahını kabartmış olabileceğine de dikkat çektiği açıklamasında, “Buradan bu tür düşünceler içerisinde olan herkesi uyarıyorum; Kendilerine başka reklam aracı bulsunlar. Hemşireleri kendi çıkarlarına alet etmesinler” diye konuştu.


turksagliksen.org.tr
hemşirelere
bir
aşağılama
da
bedri
koraman
&#8217
dan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir