Medimagazin logo

Bu ‘Onur’ Gazi Yaşargil ’in

TBMM’nin ilk Milli Egemenlik Ödülü Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katıldığı bir törenle dünyaca ünlü Türk beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’e verildi.
Bu ‘Onur’ Gazi Yaşargil ’in
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM’nin ilk Milli Egemenlik Ödülü Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katıldığı bir törenle dünyaca ünlü Türk beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’e verildi.

Törende konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç, onur ödülü için 10 bine yakın başvuru olduğunu, ancak TBMM Başkanlık Divanı’nın, 74 No’lu kararla Yaşargil’i seçtiğini söyledi. Ödülü , ‘Atatürk, cesur yandaşları, Laik Türkiye Cumhuriyeti devrimine katkıları olan sayısız şehit, gazi, kadın, erkek ilk Cumhuriyet kuşaklarına sunulmuş bir ödül’ olarak niteleyen Prof. Yaşargil ise konuşmasında beynin önemine dikkat çekti. Ortalama 1400-1500 gram ağırlığındaki insan beyninde 1.1 trilyon hücre bulunduğunu belirten Yaşargil şöyle devam etti:

MECLİSİ VAR

‘1.1 trilyon nüfuslu muazzam beyin parlamentosundaki hücreler neredeyse ışık hızında birbirleriyle nasıl görüşüp anlaşıyorlar, nasıl kesin karar alabiliyorlar, çoğunluk nasıl kazanılıyor henüz somut olarak belirlenmiş değil. Belleğin zekanın ve yeteneklerin daha güçlenmesi için tababetten mucizevi çareler bekleniyor. Vicdan sorunu nedense hep konu dışında kalıyor. Vicdanın merkezi kalp deniyor. Yakında plastik kalp takıldığı zaman vicdan devam edecek mi?’

Oğlunu kurtardığı vekil verdi

PROF. Gazi Yaşargil ödülünü, sağlığına kavuşturduğu binlerce hastadan birinin babasının elinden aldı. CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, beyninde tümör bulunan oğlu Deniz Bayındır’ın ameliyatını yapan Yaşargil’e ödülünü kendi eliyle verirken çok duygulandı. TBMM Başkanı Arınç, ödülü vermek üzere Bayındır’ı kürsüye davet ederken oğlu Deniz’e, ‘Deniz Baykal kadar sağlıklı bir yaşam’ diledi. Daha sonra törene katılan protokol Prof. Yaşargil’le birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son hastalarından

TBMM’de düzenlenen törenle Onur Ödülü’nü alan Prof. Dr. Gazi Yaşargil’i izleyen konuklar arasında, son hastalarından biri olan sanatçı Füsun Önal da vardı.


Hürriyet
bu
&#8216
onur&#8217
gazi
yaşargil
&#8217
in
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir