Medimagazin logo

Başhekimler, müsteşar maaşı alamazsa istifalar gelebilir

Meclis Genel Kurulu'nda önceki gece kabul edilen kanuna göre, İl Sağlık Müdürleri ve başhekimler görev yaptıkları süre içinde özel muayenehane sahibi olamayacak
Başhekimler, müsteşar maaşı alamazsa istifalar gelebilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Meclis Genel Kurulu'nda önceki gece kabul edilen kanuna göre, İl Sağlık Müdürleri ve başhekimler görev yaptıkları süre içinde özel muayenehane sahibi olamayacak. Daha önce muayenehane açmış olanlar ise teklifin kanunlaştığı tarihten itibaren 3 ay içinde muayenehanelerini kapatacak. Maddi destek sağlanmadığı taktirde bir çok başhekimin muayenehanesini tercih edeceğini ifade eden sağlık sendikaları değişikliğin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiriyor. Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, "Bugün, uzman bir doktorun aldığı maaş yaklaşık 900 YTL.

Maddi kayıpları telafi edilmek şartıyla kanun değişikliği uygun, ancak gereken yapılmazsa birçok hekim özel muayenehanelerde göreve devam eder" diye konuştu. Sağlık-Sen İstanbul Şubesi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Samastı ise başhekimlerin gelir durumlarının iyileştirilmemesi halinde sağlıkçı tercihini muayenehaneden yana yapacağını söyledi. Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Fahrettin Özkan da başhekimlerin gelirlerindeki kayıpları önlemek için ise maaşlarının en az müsteşar, ya da müsteşar yardımcısı düzeyine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Özkan, "Başhekimlerin ve başhekim yardımcılarının maddi kayıpları desteklenmezse yüzde 50'ye yakın istifalar yaşanır" diye konuştu. Haseki Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Haldun Ertürk ise hükümetin iradesine saygı duyduğunu belirterek, Türkiye'de sağlık sisteminin sürekli değiştiğini hatırlattı.

Yenişafak
başhekimler
müsteşar
maaşı
alamazsa
istifalar
gelebilir
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir