Medimagazin logo

'112 Acil Servis’i gereksiz meşgul eden vatan hainidir'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 112 Acil Servis telefonlarını gereksiz yere meşgul edenleri “vatan haini” olarak nitelendirdi
'112 Acil Servis’i gereksiz meşgul eden vatan hainidir'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 112 Acil Servis telefonlarını gereksiz yere meşgul edenleri “vatan haini” olarak nitelendirdi.

Denizli'de bir dizi gezi ve incelemeler yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Osman Nuri Yılmaz Sağlık Ocağı ve 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Burada 112 doktorları ile çalışanlarından bilgi alan Bakan Akdağ, 112 Acil Servis'e günde kaç ihbar telefonun geldiğini sordu. Akdağ, 3 bin telefonun sadece 100'ün ihbar telefonu olduğunu öğrenince şu ifadeleri kullandı: “Bütün toplumu 112'nin telefon numarasını kullanmada duyarlı olmaya çağırıyorum. Gereksiz arama yapmayalım. O çağrı sırasında ihtiyaç sahibi annemiz, kendimiz, çocuklarımız veya komşularımız olabilir. Dolayısıyla 112'yi gereksiz yere meşgul edenler vatan hainliği yapmış oluyor.”

Uydu sistemi aracılığıyla ambulansların daha kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalışma başlatıldığını belirten Akdağ, yeni sistemin 5 ilde uygulamaya geçirildiğini kaydetti.

Zaman
'112
acil
servis&#8217
i
gereksiz
meşgul
eden
vatan
hainidir'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir