Medimagazin logo

Sağlık Ocakları para basıyor

Bursa'da laboratuar ve röntgen cihazlarıyla desteklenerek küçük birer hastane haline dönüştürülen sağlık ocaklarının döner sermaye geliri 2 yıl içinde 1.4 milyon YTL'ten 16.4 milyon YTL'ye yükseldi
Sağlık Ocakları para basıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa'da laboratuar ve röntgen cihazlarıyla desteklenerek küçük birer hastane haline dönüştürülen sağlık ocaklarının döner sermaye geliri 2 yıl içinde 1.4 milyon YTL'ten 16.4 milyon YTL'ye yükseldi.


Bursa İl Sağlık Müdürü Osman Ayyıldız, tedaviyi ilk basamakta yaparak hastanelerdeki yığılmayı önlemek amacıyla geliştirilen proje çerçevesinde, sağlık ocaklarını laboratuar ve röntgen cihazlarıyla desteklediklerini, poliklinik sayılarını artırdıklarını söyledi. Ayyıldız, bu projenin dışında bilgisayarlı otomasyon sistemiyle sağlık ocaklarındaki muayenelerdeki kaçakların önüne geçtiklerini belirterek, "148 sağlık ocağında 2002 yılı içinde 1.4 milyon YTL olan döner sermaye geliri aldığımız önlemler ve geliştirdiğimiz projelerle 2 yıl içinde 16.5 milyon YTL'ye yükseldi. Üstelik muayene ücretlerine çok ufak oranda zam yapmamıza rağmen bu gelir artışını sağladık. Üstelik 2003 yılında 1 milyon 861 bin hastaya bakarken, bu yılın ilk 5 ayında 1 milyon 452 bin vatandaşımız sağlık ocaklarında muayene oldu. Aylık hasta sayımız 2 yıl içinde 155 binden 290 bine yükseldi. Gelirimizin artmasıyla ihtiyacı olan Orhangazi, Mustafakemalpaşa, İnegöl Alanyurt ve Karacabey Bayramdere'ye yeni sağlık ocağı yaptıracağız. Ayrıca 68 sağlık ocağımızı ise yenileme çalışması başlattık" dedi.

memurlar.net / İHA
sağlık
ocakları
para
basıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir