Medimagazin logo

Doktorlar mecburi hizmet uygulamasına soğuk

Sağlık Bakanlığı’nın Doğu ve Güneydoğu illerindeki doktor açığını gidermek amacıyla Meclis gündemine getirdiği ‘mecburi hizmet’ uygulaması tepki çekti
Doktorlar mecburi hizmet uygulamasına soğuk
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı’nın Doğu ve Güneydoğu illerindeki doktor açığını gidermek amacıyla Meclis gündemine getirdiği ‘mecburi hizmet’ uygulaması tepki çekti.

Uygulamaya karşı çıkan İstanbullu doktorlar ve tıp fakültesi öğrencileri, mecburi hizmet hazırlıklarını protesto etti. İstanbul Tabip Odası tarafından organize edilen eylem, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Temel Bilimler binası önünde yapıldı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, gösteride yaptığı basın açıklamasında, mecburi hizmet uygulaması ile ilgili yasa tasarısının hekimler ve tıp fakültesi öğrencileri arasında büyük tepkiye yol açtığını kaydetti. 2003 Temmuz’unda AKP hükümeti tarafından çıkarılan bir yasayla mecburi hizmetin tamamen kaldırıldığını hatırlatan Çerkezoğlu, “Türkiye sağlık sisteminin öncelikli sorunlarından biri sağlık hizmetlerine ulaşmadaki eşitsizliklerdir. Hükümetlerin ‘Güneydoğu’ya doktor gönderiyorum’ türü ucuz popülist girişimler sorunun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacak ve hekimlerin mağduriyetine neden olacaktır.” şeklinde konuştu. Çerkezoğlu, bu bölgelere sağlık hizmeti götürmek için mecburi hizmet yerine hekimlerin gönüllü olacakları özendirici tedbirler alınması gerektiğini sözlerine ekledi.



Zaman
doktorlar
mecburi
hizmet
uygulamasına
soğuk
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir