Medimagazin logo

Bakan’dan hastaneye ani baskın

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, hastanelerin ve hastaların sorunlarını daha yakından takip edebilmek için Bolu’nun Gerede ilçesindeki devlet hastanesine ani bir ziyaret gerçekleştirdi
Bakan’dan hastaneye ani baskın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, hastanelerin ve hastaların sorunlarını daha yakından takip edebilmek için Bolu’nun Gerede ilçesindeki devlet hastanesine ani bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sabahın ilk ışıklarında hasataneye gelen Bakan Akdağ, tedavi gören ve muayene olmak için polikliniklerin önünde bekleyen hastalarla görüşerek, sorunlarını dinledi. Hasta ziyaretleri sırasında, aynı serviste tedavi gören Mevlüt ve eşi Safiye Çelik ile bir süre sohbet eden Akdağ, ‘Ne güzel, hastalıkta bile birbirinizden ayrılmamışsınız, sizler çok şanslı hastalarsınız’ dedi.

Her lise mezununa da iş bulamayız

Bakan Akdağ, servisleri ziyaretinin ardından, devlet hastanesinin yanında bulunan ek bina inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaat hakkında bilgi aldı.

Akdağ, hastaneden ayrılırken önüne çıkan bir gencin ‘1996’da sağlık meslek lisesinden mezun olduğunu, 9 yıldır iş bulamadığını, puanının yeterli olmasına rağmen işe yerleştirilmediğini’ belirtmesi üzerine, ‘Türkiye’de her lise mezunu işe yerleştirilecek diye bir şey yok. Bu konuda yanlış bilgilere sahipsiniz. Bizim hükümetimiz döneminde Sağlık Bakanlığı’na 12 bin sağlık çalışanı alındı. Sizin dediğiniz gibi olsaydı, yılda işe alınan insan sayısı 50-60’ı geçmezdi’ dedi.

Kanser vakalarının çoğunluğu sigaradan

Gazetecilerin ‘Karadeniz’de Çernobil olayından kaynaklanan ölümlerle ilgili araştırma yapılıp yapılmayacağı’ sorusu üzerine de Akdağ şöyle dedi: ‘Türkiye’de yaşanan ölümlerin büyük bölümü sigaradan kaynaklanıyor. Başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye genelinde bu konuyla ilgili bir araştırma başlatacağız. Bu araştırmayı yapmadan ölümlerin nedeni konusunda bir şey söylemek doğru olmaz....’

Star
bakan&#8217
dan
hastaneye
ani
baskın
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir