Medimagazin logo

Doktorlar, zorunluluktan yana değil

İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası, hükümetin 2 yıl önce uygulamasına son verdiği doktorlara yönelik zorunlu hizmeti, “devlet hizmeti” adı altında geri getirmesinin sorunları çözmeyeceği görüşünde
Doktorlar, zorunluluktan yana değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası, hükümetin 2 yıl önce uygulamasına son verdiği doktorlara yönelik zorunlu hizmeti, “devlet hizmeti” adı altında geri getirmesinin sorunları çözmeyeceği görüşünde.


İstanbul Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy, hükümetin zorunlu hizmet gerekçesini anlayışla karşıladığını, ancak uygulamanın sorunun çözümüne fayda getirmeyeceğini söyledi.


Gürsoy, öncelikle doktorların taleplerinin dikkate alınması gerektiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Doğuya hekim gönderilmesi çok ciddi bir sorundur. Bunu halletmek lazım ama anlamlı gerçekten hekimlerin taleplerini karşılayabilecek bir önlemler paketi alınabilseydi buna hiçbir ihtiyaç olmayacaktı. Bu paket sayın bakanın ifade ettiği gibi sözleşmeli statüyle halledilmez, çünkü hekimler iş güvencesi istiyorlar, kalıcı kadrolu statü istiyorlar biraz da ekonomik avantaj istiyorlar.”

Sağlık Emekçileri Sendikası’na göre de sistem değişmedikçe doğuya gönderilen hekimlerin yapabileceği birşey yok. Sendika Başkanı Rabia Tuncer, “Doğu mahrumiyet bölgesi olarak ele alınıyor. Altyapı olmadan, koşullar düzeltilmeden amacına ulaşmıyor. Birçok yerde hastaneye doktor gidiyor, aracı gereci yok, diğer elemanları yok. Hekim gitse de birşey götüremeyecek çünkü altyapısı yok” dedi.



NTV-MSNBC
doktorlar
zorunluluktan
yana
değil
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir