Medimagazin logo

Hastanın geliri arttıkça doktora güveni azalıyor

Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, hastaların gelirleri arttıkça doktorlara güvenlerinin azaldığını ortaya koydu
Hastanın geliri arttıkça doktora güveni azalıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, hastaların gelirleri arttıkça doktorlara güvenlerinin azaldığını ortaya koydu.

Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Tüp Bebek Ünitesi'nde görevli Embiryolog Aylin Yılmaz, "Hasta-Hekim İlişkisinde Güven İletişimi" konulu araştırma yaptı. Araştırma, Tüp Bebek Ünitesi'ne başvuran 200 interfil (çocuğu olmayan) hastayla yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

Araştırma sonucuna göre, hastaların gelir düzeyleri arttıkça, hekimlere olan güvenlerinin azalıyor. En çok Bağ-Kur'lular, en az da özel sigortası olanlar, doktorlarına güveniyor.

Araştırmada, tüp bebek hastalarının, hekimlere ilk gittiklerinde güvenlerinin az olduğu, daha sonraki gidişlerinde güvenlerinin arttığı belirlendi. Ancak doktora gitme sayısı 6 ve daha fazla olduğunda, güvenin tekrar azaldığı tespit edildi.

Yaş ilerledikçe hekimlere olan güvenin arttığı ve kadınların, erkeklere oranla hekimlerine daha çok güvendiği saptandı.

Eğitim durumuna göre değerlendirme yapıldığında da ilkokul, üniversite ve yükseklisans mezunlarının doktorlarına daha çok güvendiği, ortaokul ve lise mezunlarının daha az güvendiği ortaya çıktı.

AA

memurlar.net
hastanın
geliri
arttıkça
doktora
güveni
azalıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir