Medimagazin logo

Aile hekimleri sorumluluklarının azaltılmasını istemiyor

Aile hekimleri arasında yapılan bir ankette, doktorların Ulusal Sağlık Sistemi kapsamındaki hastalara sundukları hizmeti azaltmak için sorumluluklarını azaltmak istemedikleri sonucu çıktı
Kaynak: Doç. Dr. Çağatay BARUT-MEDİMAGAZİN
Aile hekimleri sorumluluklarının azaltılmasını istemiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiltere’de aile hekimleri arasında yapılan bir anketin sonuçlarına göre, doktorların çoğu Ulusal Sağlık Sistemi kapsamındaki hastalara sundukları hizmeti azaltmak için sorumluluklarını azaltmak istemiyor.

Doctors.net.uk  internet sitesinde yapılan bir anketten elde edilen sonuçlara göre, aile hekimlerinin ağırlıkta olduğu yeni Klinik İşletmeye Alma Grupları’nın bu konuda nihai kararı veremeyeceği konusunda görüş birliği olduğu görüldü.

İngiltere genelinde hizmet vermekte olan aile hekimlerinden 821’inin katıldığı ankette, katılımcıların 198’i hangi hizmetlerin Ulusal Sağlık Sistemi kapsamında finanse edilmesi ya da edilmemesi gerektiğine Klinik İşletmeye Alma Grupları’nın karar vermesi gerektiğini ifade etti. Üç yüz yedi katılımcı ise yeni bir oluşum olan Ulusal Sağlık Sistemi İşletmeye Alma Kurulunun bu kararları vermesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Katılımcıların 274’ü de bu tip kararları seçilmiş kişilerin vermesi gerektiğini belirtti.

Anketin sonuçlarının, aile hekimlerinin sınırlandırma kararlarını almakta sorumluluk almak istememeleri yönündeki önceki görüşlerini destekler nitelikte olduğu belirtildi. Aile Hekimleri Birliği Başkanı Dr. Clara Gerarda, bu tip kararları almaya zorlanmalarının hastalara sunulan hizmetlerin aksamasına neden olabileceğini söyledi.

Kaynak: www.inpharm.com

doktorlar
sorumluluklarının
azaltılmasını
istemiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir