Medimagazin logo

Artçı depremler azaldı, kalp ameliyatları başladı

Van'daki artçı depremlerin azalmasıyla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuk kalp ameliyatlarına yeniden başladığı bildirildi
Artçı depremler azaldı, kalp ameliyatları başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN - Van'daki artçı depremlerin azalmasıyla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çocuk kalp ameliyatlarına yeniden başladığı bildirildi.
    

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde depremden sonra ilk çocuk kalp ameliyatı, kalp kapakçıklarında açık bulunan 6 yaşındaki Şeyda Hızarlı'ya yapıldı.
    

Op. Dr. Voral Polat başkanlığındaki 6 kişilik heyet tarafından 4 saat süren operasyonda Hızarlı'nın kalp kapakçıklarındaki açık kapatıldı.
    

Polat, ameliyatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp kapakçıkları açık olan Şeyda'nın daha önce Ankara'da bir ameliyat geçirdiğini söyledi.
    

Şeyda'nın daha önce geçirdiği ameliyatın hayati önem taşıdığını, kendilerinin yaptığı ameliyatın ise tamamlayıcı nitelikte olduğunu dile getiren Polat, ''Bizdeki ameliyat ise tamamlayıcıdır. Bu ameliyatla açık kalp kapakçıkları kapatıldı. Şu an sağlık durumu iyi. Bir hafta boyunca hastanemizde kaldıktan sonra taburcu edeceğiz'' diye konuştu.
    

Depremden kısa bir süre sonra erişkin kalp hastalarına by-pass yapmaya başladıklarını ifade eden Polat, çocuk hastalar için ameliyathane ve yoğun bakımların daha titizlikle incelenmesini beklediklerini söyledi.
    

Artçı depremlerin azalmasıyla çocuk kalp hastalara ameliyatlara başladıklarını dile getiren Polat, günde bir kaç yetişkin ve çocukta kalp ve by-pass ameliyatı yaptıklarını kaydetti.

artçı
depremler
azaldı
kalp
ameliyatları
başladı
Yorum (1)
AHMET ELVEREN
vanda konjenital kalp cerrahisi zaten vardı.yeni başlamadı.yeni uzman omuş birinin konjenital kalp cerrahisi yapıyor olması van açısından maalesef çok üzüntü verici. yüksek bir mortalite ile yapılan ameliyatlarının varlığından hepimiz haberdarız. maalesef van yıllardır kalp cerrahisini bilmeyen ama vaka canlısı cerrahlar tarafından işgal edilmiş durumda .. vanlılar asla kobay değildirve olmayacaklardır.hayatında anastomoz yapmamamıs insanların primer vaka aldığını duymak van acısından cok acı verici bir durum... sadece performan için yapılan ameliyatlar maalesef..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir