Medimagazin logo

Sağlığa dev yatırım

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların kolay ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için “Şehir Hastane Kampüsü Modeli”ni hayata geçiriyor. Türkiye genelinde yaklaşık 21 şehre her biri en az bin yatak kapasiteli hastaneler geliyor
Kaynak: TÜRKİYE
Sağlığa dev yatırım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli bir ayağı olan fiziki altyapı meselesi “Şehir Hastane Kampüsü Modeli” ile aşılacak. Proje hayata geçirildiğinde Türkiye’ye sağlıkta çağ atlatacak. Sağlık Bakanlığı, bu çalışma sayesinde 41 bine yakın hasta yatak kapasitesine sahip onlarca hastaneyi hizmete sokacak. Proje dahilinde ihale süreci tamamlanan ve devam eden toplam 10 bin 882 hasta yatak kapasiteli 6 hastanenin hizmete açılması planlanıyor.

ÜLKEŞANTİYEYE DÖNÜYOR
Teklif süreci devam eden 10 ayrı ildeki sağlık kampüsü sayesinde ise 15 bin 388 yatak kapasiteli hastaneler vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Yüksek Planlama Kurulu’nun onayını alan, onayına sunulan ve sunulacak olan toplam 14 bin 600 yatak kapasiteli hastaneler ise Türkiye’nin sağlık çehresini iyiden iyiye değiştirecek. Bu sayede Türkiye, hem şantiye yerine dönüşecek hem de vatandaşların kaliteli ve etkin sağlık hizmeti almasını daha da kolaylaşacak.

İLK TEMEL KAYSERİ’DE ATILDI
Şehir hastane kampüs modelinde ilk kazma Kayseri’de vuruldu. Bin 583 yatak kapasiteli Kayseri Sağlık Kampüsü’nün yapımına başlanırken, 3 bin 566 yatak kapasiteli Ankara Etlik Sağlık Kampüsü’nün sözleşmesi imzalanma aşamasın geldi. 3 bin 662 hasta yatağı kapasiteli Ankara Bilkent Sağlık Kampüsü, Bin 38 hasta yatağı kapasiteli Elazığ Sağlık Kampüsü, 558 hasta yatağı kapasiteli Manisa Devlet Hastanesi, 475 hasta yatağı kapasiteli Yozgat Devlet Hastanesi ise ihale için gün sayıyor.

Akciğer nakli için yurt dışına gitme işi sona erecek
Akciğer merkezlerinin yetersizliği sebebiyle hastaların akciğer nakli için yurtdışına gitmesinin önüne geçmek için çalışma yapan Sağlık Bakanlığı, birden fazla akciğer merkezinin ruhsatlandırılması çalışmalarında sona yaklaştı. Türkiye’de 300 civarında akciğer nakli bekleyen hasta olduğu kaydedilirken, 2009 yılında 7, 2010 yılında ise sadece 5 hastaya akciğer nakil yapılabildiği öğrenildi.

sağlığa
dev
yatırım
Yorum (5)
sağ. mem.
calısanlar hice sayılarak sadece bina dikmekle olmuyor. bu sistem cokmeye mahkumdur. insanlar hergün doktor doktor hastane hastane geziyor nicin? verilen hizmet niteliksiz yetersiz aslında kimse memnun degil. 50 hasta kapasiteli acile 500-750 hasta geiyor.
0
Cevapla
pınar
"İlk kazma kayseride atıldı". Harbi bidene kazma 6 ay önce atıldı. O zamandan buyana hiç bir çalışma yok. Bi kazmayla kaldı. Sanırım diğer şehirler biterken, biz kazma atılan yere bakıp durucaz. Haberi yaparken nerede ne oluyor azıcak araştırın. kayseride kampüs hastane yapımı uzaklık vs. gibi nedenlerle durduruldu.
0
Cevapla
hasan efe
bu kampüs hastaneleri özel sektör yapacakmış, sayın bakan bu hastaneleri 49 yıllığına kiralayacakmış, kira parasını döner sermeyeden karşılayacakmış. yani çalışanın emeği olan döner sermaye gelirleri bundan sonra sayın bakanın şovları için harcanacaktır. kamu-özel ortaklığında hasta müşteri, çalışanlar işçi-köle, sağlık yatırımcıları patron olacak.
0
Cevapla
Adnan Öbek
Dev Kompüs kurmak yanlış icraat...Kontrol ve idaresi mümkün değil...Süreyyapaşa daki hastaneye gitmiştim, tam rezaletti... Bırakın devletin hastane yapmasını.! Bir zamanlar bizim devlet patiska üretmekle meşgulken, japonya özel sktörü elektronik sanayiinde liderdi... Geldiğimiz nokta ortada... Devlet, topladığı vergiyle Güvenliği ve Adaleti sağlasın, diğer her şey özel sektöre bırakılsın... Bina yapmakla övünenler zeka kontrolünden geçirilmeli...Ülkenin kaynakları betona yatırılmamalı. Devlet, kontrolör olmalı...
0
Cevapla
umutsuzdoktor
sadece müşteri memnuniyeti (hasta) yaptırıp halk bu işi çok sevdi demekle olmuyor... beş yıldızlı otel konforunda hastaneler yapıp hizmet vermek istesen bile bu hizmeti verenlerin memnuniyetini dikkate almadan olmuyor...hizmeti robotlar vermeyeceğine göre...neden bakanlık doktorlar arasında mesleki memnuniyeti ölçmez,ölçmek istemez.sistemden ne kadar çok memnun oldukları anlaşılacak diye mi !!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir