Medimagazin logo

Hekime hakaret eden hastaya para cezası

Türk Dişhekimleri Birliğinden yapılan açıklama
Hekime hakaret eden hastaya para cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Isparta Dr.Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışan Dişhekimi Uğur Emre KARTURGUT`un, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Hasta C.Y hakkında Isparta 3.Sulh Ceza Mahkemesi`nde açtığı davada, mahkeme dişhekimini haklı buldu ve hasta hakkında 7.300,00 TL adli para cezası verdi.

 

Mahkeme kararı için tıklayınız…

hekime
hakaret
eden
hastaya
para
cezası
Yorum (7)
Dr
İnşaallah bir o kadarda mahkeme parası yüklerler de aklı başına gelir.
0
Cevapla
drovuz
helal olsun görevini layıkiyle yapan hakimlere....
0
Cevapla
Can C.
Bu tip kararların güzel tarafı, aynı oral polio aşısı gibi topluma yansıması ve o kişinin çevresinin adabını takınarak hastaneye gelmesine vesile olmasıdır. Doktor beyin eline sağlık. Not: Kararda ayrıca 600 Tl avukat masraı da sanığa yansıtılmıştır. NOT1: Bana da poliklinikte "hakaret" eden bir şahıs olmuştu, poliklinikte oturttum, santralden jandarma çağırttım (adam tabii af dilemeye başladı), şahit olan intern hekimi de aldım ,işi gücü bıraktım, jandarma karakolunda ifade doldurdum, 2 ay sonra mahkeme 2. oturumda sanığı 2.000 tl para cezası ve avukat masrafımı ödemeye mahkum etti. 3 saatime maloldu ama değdi. NOT2: Hakaretin zerresini duyan hekimin en az bir şahitle kısa bir tutanak tutup suç duyurusu şeklinde polise/jandarmaya başvurması yeterlidir. Bu, hekimin kendine ve meslektaşlarına karşı da ödevidir.
0
Cevapla
halil toraman
bravo sana ,cesur,onurlu, ilkeli meslektaşım...
0
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
Haklı davanızı takip ettiğiniz ve sonuçlandığınız için size teşekkürler.Artık ıspartada herkes sağlık personeline saygılı olacaktır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir