Medimagazin logo

Bir tıp öğrencisinin ortaya çıkardığı skandalda başhekim yargı önünde!

Almanya'nın Bamberg kentinde bir baştabip 13 kadın hastasına tecavüzden yargılanıyor.
Kaynak: HÜRRİYET
Bir tıp öğrencisinin ortaya çıkardığı skandalda başhekim yargı önünde!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ALMANYA'NIN Bamberg kentinde 13 kadın hastasına tecavüz ve tacizle suçlanan baştabip dün yargı önüne çıktı. Bamberg Kliniği cerrahi bölümü baştabibi Heinz W.'nin duruşmasına Bamberg Eyalet Mahkemesi'nde başlandı.

49 yaşındaki baştabip Heinz W., 17 ve 28 yaşları arasında 13 kadına muayene için kontrast maddesi vereceğim deyip hypnotik vererek, bayıltıp tecavüz etmekle suçlanıyor. Hastalar arasında iki kadın 17 yaşında.

İddianameye göre sanık doktor 20 yaşındaki bir hastasına yeniden muayene adı altında 6 kez tecavüz etmiş.

MUAYENE METODU

Olayı 26 yaşındaki bir tıp öğrencisi kadın ortaya çıkarmıştı. Aynı klinikte staj yapan tıp öğrencisi kadın muayenede doktorun kendisine hypnotik verdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine doktor görevden alınmıştı.

Dün başlayan ilk duruşmaya 13 kadından 4'ü izleyici olarak geldi. Yargı süresince 50 tanığın dinlenmesi planlanıyor. Her kadın için 15 bin Euro tazminat ödemeyi klinik daha önce kabul etti. Mahkeme, tecavüz suçuyla ilgili ellerinde video görüntüleri ve fotoğraflar olduğunu belirtirken, sanık doktor Heinz W. ise suçlamaları reddederek, bunu yeni bir muayene tarzı olarak savundu.

bir
tıp
öğrencisinin
ortaya
çıkardığı
skandalda
başhekim
yargı
önünde!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir