Medimagazin logo

Ameliyata girdim, attığım tüm düğümler kırılıyor...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 10. Uluslararası Katılımlı Hemşirelik Öğrencileri Kongresi yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Ameliyata girdim, attığım tüm düğümler kırılıyor...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şato Restaurant'ta düzenlenen programa GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ile çeşitli il ve ilçelerden yaklaşık bin 500 hemşire katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yavuz Coşkun, hemşirelik mesleğinin kutsal olduğunu söyleyerek, "Tıp dünyasının bir mensubu olarak bir çocuk hekimi olarak hemşireliğin nedenli kıymetli nedenli kutsal olduğu noktasında çok özel ve samimi duygulara sahibim. Eğer bakarsanız meslekler arasında fili olarak görevi başında olduğu süre içinde devamlı çalışan 8 saatse bile bunun tümünü fiili olarak çalışan nadir meslekler arasındadır. Bu yüzden hemşirelik sürekli aktif ve insanlarla iç içe olması hasebiyle de kutsal bir meslektir. Bu meslekte en önemli olanı insan ilişkileridir" dedi.

Meslek hayatında yaşadığı bazı anılarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, hemşireliğin eski yıllarda sert ve suratı asık kişilerce yapıldığını belirterek, şimdi o profilin yok olduğunu ifade etti. Başkan Güzelbey, "Ben de tıp mesleğindenim. 37 yıllık hekimim ama 8 yıldır yapmıyorum. Toplantı bu nedenle beni heyecanlandırdı. İlk anımı 1978 yılında yaşadım. Gaziantep'e geldiğimde özel bir hastanede girdiğim ilk ameliyattı. Gaziantep'e gelmezden önce yurt dışında bir hastanede çalışıyordum. Ameliyata girdim, attığım tüm düğümler kırılıyor. Biraz daha dikkatli davranarak yeniden dikişi attım ve ip yeniden koptu. Meğerse o yıllarda tuhafiyede satılan ipleri kullanıyorlarmış. O zamanlar özel hastanelerde meslekte hemşire bulmak çok zordu. Bir tane hemşire olur o da idarecidir. Sürekli yüzü asıktır. Herkesi azarlar yanına çok kolay yanaşılmazdı. Eskiden Türkiye'de klasik idareci profili. şimdi ise bu profil tamamen kendisini yenileyerek değiştirdi" şeklinde konuştu.

Başkan Güzelbey konuşmasının ardından, davetlilere Gaziantep hakkında çeşitli konularda da bilgi vererek, tüm katılımcılara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bazı sosyal tesislerden ücretsiz olarak yararlanacaklarını müjdeledi.

Konuşmaların ardından program ödül töreniyle devam etti.

ameliyata
girdim
attığım
tüm
düğümler
kırılıyor...
Yorum (1)
serkan demirel
ben bu yoruma katılmadığım gibi acı acı gülüyorum.... o zamanlar türk tuhafiyesinde yapılan ipler, şimdi çin tuhafiyelerinde antil kuntil markalarla ihalede en ucuz(ama kalite önemli değil) olarak satılıyor... sayın başkanım, ipler bıraktığınız gibi aynen kırılıyor(hemşireler gülüyor ama)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir