Medimagazin logo

Biyologlar laboratuvarda lise mezunu gibi çalıştırılıyor

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, biyolog olarak çalışan sağlık personelinin fakülte mezunu olmalarına rağmen, laboratuvarlarda lise mezunu teknisyenler gibi çalıştırıldığını öne sürdü.
Biyologlar laboratuvarda lise mezunu gibi çalıştırılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

  Erözgün, ''Biyologlar Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, biyologların özlük haklarının 1984 yılından sonraki yaklaşımlarla sadece sağlık hizmetleri sınıfında hastanelerde görev alabilecekleri şeklinde bir yasal düzenlemeyle sınırlandırıldığını ifade etti. 
   
  Bu sınırlandırmanın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile diğer bakanlıklara bağlı çalışan biyologların yetki ve sorumluluklarını kısıtladığını, iki yıllık meslek yüksekokulu mezunları statüsünden maaş almaya başladıklarını anlatan Erözgün, ayrıca aynı fakültenin diğer bölümlerinden mezun olan fizikçi, kimyager, matematikçi ve istatistikçi kadrolarında istihdam edilenlerle aralarında özellikle derece, ek gösterge ve özel hizmet tazminatları yönünden ciddi bir maaş uçurumunun oluştuğunu belirtti. 
   
  Biyologların, özlük hakları açısından büyük sıkıntılarla boğuştuğunu savunan Erözgün, şunları kaydetti: 
     ''Biyologların ister sağlık hizmetleri sınıfında, isterse teknik hizmetler sınıfında istihdam edilsin, hastanelerde çalışmalarında bir engel yoktur. Ancak diğer bakanlıkların bünyelerinde de istihdam hakkının elde edilebilmesi ve ek olarak özel sektörde de yer alabilmeleri ve sayıları 100 binin üzerinde ve çoğu işsiz ya da gizli işsiz olan biyologları son derece rahatlatacaktır. 
 
     Biyolog olarak çalışan sağlık personeli, tam kapsamlı bir görev tanımı yapılmamış fakülte mezunu olmalarına rağmen, laboratuvarlarda lise mezunu teknisyenler gibi çalıştırılmaktadır. Yani şu anki uygulamada laboratuvar teknisyeninden bir farkı bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda daha önceden biyologlar idari kadrolara getiriliyordu. Son çıkan Görevde Yükselme Yönetmeliği ve benzeri yönetmeliklerle bu hakları da gasp edilmiş oldu.''
 
     Biyologların TUS haklarının ellerinden alındığını belirten Erözgün, bu durumun çağdaş tıbbın gelişmesine aykırı olduğunu ifade etti. 
biyologlar
laboratuvarda
lise
mezunu
gibi
çalıştırılıyor
Yorum (32)
t.b.
Sen git sölenterlerin sindirim sistemini,ağaçların soymuk borularını öğren,sonra gel tıbba kaynak yapmaya çalış.Yahu senin laboratuvarda çalıştırılman zaten anormalken,ne işin var diye sor bir kere.
0
Cevapla
melis deniz
ey doktorlar! uzman doktorlar! türk sağlık sen üyesiyseniz; üyeliği iptal etmek için daha neyi bekliyorsunuz. Tam günün iptalinin iyi olmadığını dile getiren, hekimlerin en haklı eylemi olan 19-20 nisan eyleminde destek vermeyen sendikaya üyeliği devam ettirmek bir doktor için onur sorunu olmalıdır. Biyologları doktorları idare etsinler diye amirleri yapın olsun bitsin. Doktorların sicillerini onlar doldursunlar ne iyi olur.
0
Cevapla
bir fzt
çünkü Türkiyede sağlık sistemi doktor merkezli bilim merkezli değil,doktor her orderi verir diğer personel sadece ve sadece uygular,bilim gelişmiş gelişmemiş kimin umurunda doktorların cebi dolsun yeter...
0
Cevapla
asistan
bence de laboratuarda laborant gibi çalışmamalı,bu işi gerçek laborantlar yapmalı,hatta bu zihniyettelerse biyologlar hastanade hiç çalışmamalı Erözgün bir taraftan görevde yükselmenin gaspından bahsetmiş bir taraftan da çağdaş tıbbın gelişmesine aykırı bir durumdan bahsetmiş,biyologlar hastane yöneticisi olarak mı bilimsel çağdaş tıbba katkı sağlayacak,hastaneye girip de bilimsel çalışma yapan biyolog görmedim,niyetinizi ne kadar da belli ediyorsunuz,tek amaçları hastaneye kapak atıp garanti maaş üstüne de döner yan gel yat gelsin haftasonu.Hastane yan gelip yatma yeri değil,hizmet üretmeyenin yeri olamaz
0
Cevapla
melis deniz
fizyoterapist bayan veya beyefendi! bilim merkezli olması için 2 yıllık myo mezunu teknisyenleri merkeze alıp order yazan ve önder yapmak gerekiyor öylemi. en az 12 yıl eğitim gören uzm. dr leriri de perifere yerleştirmek lazım. allah sizlere akıl fikir versin. Eğer bilim varsa doktor her orderi verecek diğer personel sadece ve sadece uygulayacak, tersini düşünenler bilim gelişmiş gelişmemiş umurlarında mı?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir