Medimagazin logo

Sağlık'ta şiddet tiyatroda

Sağlık-Sen'in bu yıl üçüncüsünü düzenlediği anı yarışmasında birinci seçilen anı, düzenlenen gala gecesiyle tiyatroya taşındı.
Sağlık'ta şiddet tiyatroda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, şiddetin trajikomik öyküsünün anlatıldığı ''2011 Merkez'' adlı tiyatro oyununun gala gecesi dün Ankara'da gerçekleştirildi.
         
Antares Sanat Merkezi oyuncuları tarafından hazırlanan oyunda, ''doktor zannettikleri ambulans şoförüne saldıran hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında yaşanan olaylar'' ele alındı.
         
Galada gerçekleştirilen Sağlık-Sen Anı Yarışması ödül töreninde konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık kurumlarında yaşanan şiddetin çok boyutlu bir sorun olduğunu belirterek, sorunun, sağlık çalışları, vatandaş ve idarenin işbirliğiyle çözülebileceğini kaydetti.
         
Tiyatro oyununu Türkiye'nin çeşitli illerinde sahnelemeyi planladıklarını belirten Memiş, ''Biz bu oyunla, şiddetin, sağlık gibi kutsal bir çatı altında hayatımızı tehdit ediyor olmasında payı olan herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz'' ifadesini kullandı.
         
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan da hazırlanan oyunun,farkındalık oluşturmak adına yararlı olacağını ifade etti.
sağlık'ta
şiddet
tiyatroda
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir