Medimagazin logo

Sözleşmeli diş hekimleri kadrolu memur olacak

Türk Dişhekimleri Birliğinden yapılan açıklama...
Sözleşmeli diş hekimleri kadrolu memur olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

4 Haziran 2011 tarihli Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname ile Devlet Memurları Yasasında sözleşmeli çalışan dişhekimlerini de etkileyecek değişiklikler yapıldı.

Buna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Yasasının 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olan ve Devlet Memurluğu için gerekli şartları taşıyanlar otuz gün içinde başvurmaları halinde memur kadrolarına atanabilecekler.

Bu hüküm uyarınca memur kadrolarına atananların, 4 üncü maddenin (B) fıkrası ve 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli personel pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmaz.

Bu düzenleme, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışanlar ile yükseköğretim kurumlarının araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleriyle sınırlı olarak çalışanlar dışında kalanları kapsadığından, kamu kurum veya kuruluşlarına kısmi zamanlı hizmet sunan sözleşmeli dişhekimlerini kapsamamaktadır.

4 Haziran 2011 tarihinden önce askerlik, doğum, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimleri ile ücretsiz izin nedenleriyle görevlerinden ayrılanlar ise, yeniden hizmete alındıkları tarihten itibaren 30 gün içinde başvurarak memur kadrosuna atanma talebinde bulunabilecektir.

Hastane ya da ADSM’lerde görev yapan 4/B’liler ile 4954 sayılı Yasa’ya göre istihdam edilenlerden memur kadrosuna atanmak isteyenlerin 4 Temmuz 2011 tarihine kadar kurumlarına vermeleri gereken dilekçe örneği ektedir.

 

632 sayılı KHK için tıklayınız...

Başvuru dilekçesi örneği için tıklayınız...

 

sözleşmeli
diş
hekimleri
kadrolu
memur
olacak
Yorum (3)
H.D
Sağlık bakanlığı tarafından 25-5-2011 tarihinde 103 dt kadrolu devlet memurluğuna açıkta atama yapıldı.Yeni atamalardan ziyade sözleşmelilerden alım yapılmıştır.Aradan 15 gün geçmeden sözleşmeliler kadroya alındı.Akp hükümeti bu şekildeki ayak oyunlarıyla herkesi koyun kendilerini çoban zanetmektedir.Örgütlü dişhekimleri 12 haziranda ayak oyunlarını kendilerine gösterecektir.
0
Cevapla
dt
doğunun en ücra köşelerinde üç kuruşa sözleşmeli diş hekimi çalıştırıyorlar.herkes şanlı olamıyor özelde işini yürütemiyor.mecburen devlete giriyor.diş hekimliğini icra etmek kolay iş değil..anan ağlıyor resmen.devlet hastanelerinde döner sermayede alamıyosun.senin katsayınla uzman katsayısı arasında uçurum var.sen it gibi çaışıyosun alın teri paran havuza gidiyor.ama sen ordan pay alamıyosun.uzmn doktorlarımız alıyor.başhekimimiz alıyor.diğer personelimiz alıyor senin de bel ağrıların boyun ağrıların yanına kalıyor.hastaların da çoğunun hekime saygısı yok artık.terbiyesizlik almış başını gidiyor.yaşadıklarımı anlatsam roman olur.ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum acakcası
0
Cevapla
dt
bu kadro olayına gelince arkadaşlarımız bu olayı nimet lutuf olarak görüyor. herkes devletimizden razı olsun modunda.içler acısı değil mi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir