Medimagazin logo

Torba Yasa kabul edildi, süreç nasıl işleyecek?

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve sağlık alanında bir çok önemli düzenlemeler getiren Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 'torba tasarı' kanunlaşmış oldu.
Torba Yasa kabul edildi, süreç nasıl işleyecek?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığı'na gidecek olan Kanun için Cumhurbaşkanlığının 15 gün inceleme süresi bulunuyor. Cumhurbaşkanlığından sonra Kanun Başbakanlığa bağlı Resmi Gazeteye gönderilerek yayınlanacak.


Resmi Gazetede yayınlanmasıyla yürürlüğe girecek olan Kanunda muayenehanesi olan öğretim üyelerini ilgilendiren önemli bir madde bulunuyor. Torba Kanunun 14. maddesi;


'Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mesai saatleri dışında serbest meslek faaliyetinde bulunmakta veya özel kuruluşlarda çalışmakta olan öğretim üyeleri, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren üç ay içerisinde bu faaliyetlerini sona erdirir; bu süre içerisinde sona erdirmeyen öğretim üyelerinin üniversiteyle ilişikleri kesilir.'


hükmünü getiriyor.Yani Resmi gazetede yayınlanmasının ardından öğretim üyelerine 3 ay süre tanınıyor.

torba
yasa
kabul
edildi
süreç
nasıl
işleyecek?
Yorum (8)
serbesthekim
Vakıf Üniversitelerinde çalışan öğretim üyeleri de muayenehanelerini kapayacak mı?
0
Cevapla
Mesut Unsal
2547 de mesai saati kavrami kaldirildi. Profesorun haftalik sadece 10 saat ders yuku var. Daha fazlasi kendine kalmis. Saat 17 den sonra nobet tutar, gelen hastaya bakar v.b yok.
0
Cevapla
hikmet
Süreç tıkır tıkır işleyecek. Muayenehanesi oturmuş, hastaneye bağlı kalmadan da çalışabilecekler, emekli olacak. Diğerleri, hastane üzerinden iş kotaranlar, bağıra çağıra yerinde kalacaklar. Zaten en çok nümayişi de bu grup yapıyor. Gidenlerin kadrolarını genç yetenekler dolduracak, devran dönecek. marak etmeyin bu yüzden memlekette kıtlık filan çıkmayacak. Hastanelerin imkanları giderek zenginleştirilerek özelle fark kapatılacak. Durmak yok. Sağlığın tartışılacak, düzeltilmesi gereken daha bir çok yönü var. Tam gün yaygarası ile birilerinin kese sorunu memleket sorunu halinde gösterilmesin. Son durum çok dar bir kesim dışında kimsenin umurunda değil.
0
Cevapla
Dr Hakan
Sn Dr Hikmet Bey, süreç tıkır tıkır işlemeyecek. Bir kere her şeyim hıyar diyene elinde tuzlukla koşarsan Türkiye'de zararlı çıkarsın Bu adamlara hiç bir konuda güven olmaz. Bu gün bu yasayı çıkarır, 3 ay sonra üniversitelerden özel muayene ve ameliyatı kaldırır, yasa Anayasa Mahkemesinden döner iptal olur muayenehane açma hakkı geri gelir, sen elinde hıyarla sap gibi kalırsın. Hiç bir konuda istikrarı olamayan, yarın ne olacağı belli olmayan bir ortamdayız ama sende sanki İsviçre gibi stabil bir ülkede yaşıyormuş havası var ya da bizler çok saf ve temiz kalıyoruz, diğer insanlara göre, son 15 günde yapılanlara bakarsan bizim muade para alıp hastanede bakmamız çok masum bir davranış en azında bir insanı iyileştiriyoruz ve emek sarf ediyoruz. Mesut Ünsal hocam 2547 de mesai kavramının kalktığı ile ilgili birşey göremedim yasada, biraz açıklarsanız sevinirim. Herkese selam ve sevgiler...
0
Cevapla
Ziya Akcetin
Istanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi sayin rektörleri, bana kadro acarsaniz, yeni kanun sartlari ile üroloji kliniginizde calismaya raziyim. Siz kadro acana kadar da ayda 27000 Euro maas ile Almanya´da klinik sefi olarak calismaya devam edecegim. Caresizlikten!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir