Medimagazin logo

756 hekim nöbet yazıldı, 538'i gitmedi

Aile hekimleri cumartesi nöbeti nedineyle eylem yaptı. Türk Sağlık-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Oğuz Toy, yaptığı açıklamada "3 Ocak itibariyle İstanbul Genelinde Aile Sağlığı Merkezleri'nde sendikamıza bağlı 756 hekimimize nöbet yazıldı, 538 hekimimiz bu nöbete gitmedi. 720 hemşiremize nöbet yazıldı, 635'i nöbetlere gitmedi" dedi.
Kaynak: MİLLİYET
756 hekim nöbet yazıldı, 538'i gitmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) İstanbul Şubeleri üyesi bir grup, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarına yönelik 'cumartesi nöbetleri' uygulamasını, ikinci haftasında İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde protesto etti. Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi'ndeki Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyesi grup, basın açıklaması yaptı.

"2. CUMARTESİ DE İŞ BIRAKTIK"

Grup adına açıklamayı yapan Türk Sağlık-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Oğuz Toy, aile hekimliğinde nöbet, esnek mesai ve hafta sonu çalışmalarını protesto ederek, uygulamaya sokulan cumartesi nöbetlerinin ikinci haftasında da iş bıraktıklarını ifade etti.

Toy, " Bugün Ocak ayının 2. cumartesi gününde de iş bıraktık ve alanlara çıktık. Şunu tüm aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımız iyi bilsinler; her zaman sizlerin yanında olacağız. Tarafımız sizden yanadır. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, aile hekimliğinde iş yükünü artırmaktan, nöbetten vazgeçin. Çalışanın daha verimli bir şekilde hizmet üretmesinin yollarını arayın. Çalışma hayatını zehir etmeyin yoksa biz de size meydanları dar etmeye devam edeceğiz. Hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

SENDİKA ÜYELERİNİN 'CUMARTESİ NÖBETLERİ'NE KATILIM SAYISINI AÇIKLADI

Cumartesi nöbetlerinde çalışmayacaklarının altını çizen Toy, geçen hafta cumartesi gününe nöbet yazılan sendika üyelerinin katılım sayılarını açıkladı. Toy, "3 Ocak itibariyle İstanbul Genelinde Aile Sağlığı Merkezleri'nde sendikamıza bağlı 756 hekimimize nöbet yazıldı, 538 hekimimiz bu nöbete gitmedi. 720 hemşiremize nöbet yazıldı, 635'i nöbetlere gitmedi. Bu düzenleme Kanun ve yönetmelik olarak kaldığı sürece eylemlerimiz devam edecek. Şu anda İstanbul genelinde iş bırakmalar yüzde 80'lerin üzerindedir. Cumartesi nöbetlerine aile sağlığı çalışanlarımız iştirak etmiyorlar. Bundan sonrada bu sayıyı yükselteceğiz" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

756
hekim
nöbet
yazıldı
538'i
gitmedi
Yorum (3)
alper
hemen idari işlem yapılmalı yoksa kimse gitmez..
0
Cevapla
ömer akpınar
sorun bakalım nöbete gidenler ne yaptı ? kaliteli hizmet verdiklerini mi sanıyorsunuz! bu halk artık şunu anlamalı zoraki tutulan doktordan , mutlu olmayan doktordan hayır gelmez, verdiği hizmette o kadar berbat olur.
0
Cevapla
h.u
Nöbete katılmayanlardan biri de benim. Buyrun gelin sözleşmelerimizi iptal edin edebiliyorsanız. Yönetim bizi seviyor mu? Hayır.. Bizi taktir ediyor mu? Hayır.. Bize insan olarak değer veriyor mu? Hayır.. Elinden gelse hepimizin sözleşmesini yarın iptal eder ama yapamazlar. Ancak soruşturma savuşturma, tutuşturma vb korkutmaya çalışır kuru gürültü..Bu nöbet dayatması bakanlığı da müdürlüğü de madara edecek, demedi demeyin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir