Medimagazin logo

Başbakan ve Sağlık Bakanı özel hastanenin açılışına katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son yıllarda özellikle sağlık alanında ''devrim niteliğinde'' bir dönüşüm yaşadığını söyledi. Erdoğan, Bağcılar'da ağız ve diş sağlığı merkezi ''Hospitaldent''in açılışını gerçekleştirdi
Başbakan ve Sağlık Bakanı özel hastanenin açılışına katıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin son yıllarda özellikle sağlık alanında ''devrim niteliğinde'' bir dönüşüm yaşadığını söyledi. Erdoğan, Bağcılar'da ağız ve diş sağlığı merkezi ''Hospitaldent''in açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, 2002 yılında Türkiye'de toplam 481 adet 112 acil istasyonu bulunduğunu, bu rakamın 2008 yılı Nisan ayı itibariyle bin 264'e ulaştığını ifade etti.

618 olan 112 acil ambulans sayısının da 2 bin 200'e çıkarıldığını belirten Erdoğan, 2002 yılında 112 acil hizmetinden yararlananların oranı yüzde 20 iken, bu oranın şimdi yüzde 98 olduğunu söyledi.

Bu rakamların, Türkiye'de sağlık hizmetinin nereden nereye geldiğini açık ve net bir şekilde gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Son 5,5 yılda 183 yeni hastane, 180 hastane ek binası ve 657 adet sağlık ocağı yaptık. Böylece devlet hastanelerindeki yığılmaları büyük ölçüde ortadan kaldırmış olduk. Ve bu çalışmaları yaparken insanımız arasındaki bir ayrımcılığı da ortadan kaldırdık. İmkanı olan, parası olan gayet modern, güzel hastanelerden istifade edebiliyordu. İmkanı olmayan ise kuyruklarda sersefil oluyordu. Şimdi artık devlet, SSK, vakıf hastanesi gibi bir ayırımcılık yok. İsteyen istediği hastaneye gider ve orada istediği hizmeti alır.''

Devlet hastanelerindeki muayene sayısının 110 milyondan 210 milyona, sağlık ocakları ve aile hekimliği birimlerindeki muayene sayısının da 74 milyondan 147 milyona çıktığını anlatan Erdoğan, tüm bu çalışmalar için 5,5 yılda yaklaşık 5,5 milyar YTL yatırım yaptıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, ''Bu rakamlar, Cumhuriyet tarihinin rekorlarıdır. Bunlar, sağlıkta dönüşüm çalışmalarının en önemli unsurlarından biri olarak gerçekleştirilmiştir'' dedi.

Sağlık alanındaki en önemli adımlardan birinin de bunların hepsini tek çatı altında toplama çalışması olduğuna işaret eden Erdoğan, yıllarca siyasi iktidarların hep bunun sözünü verdiklerini, ama bir türlü gerçekleştirilemediğini, en sonunda bunu kendilerinin yaptığını söyledi.

Kendilerinden önce hastanelerde ilaç kuyruklarında vatandaşların sefil olduğunu, reçetelerindeki ilacı bile alamadıklarını anlatan Erdoğan, ''Böyle bir dönemden şimdi istediğin serbest eczaneye git, istediğin ilacı al. Bugünlere geldik'' dedi.

-''SAĞLIK SEKTÖRÜ, TÜRKİYE'Yİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRDİ''-

Erdoğan, Hükümet olarak izledikleri sağlık politikasının vizyonunun çok geniş olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin sağlık alanında gösterdiği gelişmenin sadece vatandaşlara sunulan hizmetlerle sınırlı kalmadığını kaydetti.

Artık pek çok sağlık kuruluşuna Avrupa ülkelerinden başta olmak üzere çeşitli devletlerden insanların tedavi olmak için geldiklerini belirten Erdoğan, ''Sağlık sektörü, ulaştığı hizmet kalitesiyle, Türkiye'yi pek çok gelişmiş ülke insanı için dahi cazibe merkezi haline getirdi'' diye konuştu.

Vatandaşların muayene ve tedavi olmak için yurt dışına gitmek zorunda kaldığı günlerin henüz hafızalardan silinmediğini dile getiren Erdoğan, şimdi bu durumun çok aza indiğini, artık Türk vatandaşlarının sağlık hizmeti için yurt dışına gittiği günlerden, yurt dışından insanların Türkiye'ye geldiği günlere ulaşıldığını ifade etti.

Erdoğan, ''Türkiye, son yıllarda özellikle sağlık alanında devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşıyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, bu gelişmelerde özel sağlık kuruluşlarının da çok büyük payı olduğuna dikkati çekti.

Türk insanının ufkunun artık sınırların ötesine taşarak, tüm dünyayı içine alacak genişliğe ulaştığını aktaran Erdoğan, bundan sonrasının hizmet çıtasını yükselten, farklılık oluşturmayı başaran, yenilik yapabilen, rekabet edebilen girişimcilerin marifetine kaldığını söyledi.

Erdoğan, bu konuda da Türk insanına güvenlerinin sonsuz olduğunu vurguladı.

-SAĞLIK BAKANI AKDAĞ-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da diş hekimliği konusunda Türkiye'de çok farklı oluşumları ortaya koyduklarını kaydetti.

Kamuda çalışan diş hekimi sayısını 2 katından fazla artırdıklarını dile getiren Akdağ, İstanbul'da 2002 yılında 324 bin kişiye ağız ve diş sağlığı konusunda hizmet verilirken, bu rakamın 1 milyon 684 bin kişiye ulaştığını belirtti.

Akdağ, İstanbul'da birçok semtte yeni ağız ve diş sağlığı merkezleri açmak üzere olduklarını da anlatarak, Kartal ve Kadıköy'de yeni merkezlerin açılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Akdağ ve Hospitaldent Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selvi, kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, buradaki açılışın ardından Bağcılar'daki Holiday Inn Otelinin açılışını yaptı. Açılış, basına kapalı gerçekleştirildi.

Zaman

başbakan
ve
sağlık
bakanı
özel
hastanenin
açılışına
katıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir