Medimagazin logo

Kaymakam, 'Hipokrat yemini'ni değiştirince bakın neler oldu!

Hipokrat Yeminini değiştirip 'Hastalarımı memnun edeceğime' şeklinde ifade ekleyen İstanbul Esenler Kaymakamlığının doktor ve hemşireler hakkında verdiği soruşturma iznine itiraz edildi. Mahkeme, soruşturma izninin yasaya uygun olmadığını belirterek yürütmeyi durdurdu
Kaynak: HABERTÜRK - Güngör KARAKUŞ
Kaymakam, 'Hipokrat yemini'ni değiştirince bakın neler oldu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 İstanbul’un Esenler İlçesi’nde hizmet veren aile sağlık merkezinde, bir hasta kayıtlı olmamasına karşın muayene olmak istedi. Merkezde görevli 2 hemşire ve doktor, önce kaydının yapılması gerektiğini belirterek hastaya iğne yapmadı. Kayıt için hastanın nüfus cüzdanı fotokopisini isteyen sağlıkçılar ile vatandaş arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine vatandaş, sağlıkçılar hakkında “görevi kötüye kullandıkları” gerekçesiyle şikâyette bulundu.

KAYMAKAMLIK YEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Devlet memuru olan görevliler hakkında soruşturma yapılıp yapılmayacağı Esenler Kaymakamlığı’na soruldu. Esenler Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri, yaptığı ön incelemenin ardından, sağlık çalışanlarının kusurlu olduğuna hükmetti. Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal’ın imzasını taşıyan “soruşturma izni”nin verildiği kararda, 2 bin 500 yıllık Hipokrat Yemini’ne atıfta bulunuldu. Ancak Hipokrat Yemini’nde yer almayan “hastalarımı memnun edeceğime” ifadesine de yer verildi. Kararda şöyle denildi: “Görevli doktor ve hemşireler hastaya ASM’de kaydının bulunmadığını belirterek, ne yapması gerektiği yönünde bilgi vermişlerdir. Ancak, görevlerine başlamadan önce yaptıkları hipokrat yemininde belirtilen ‘Hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma, hastalarımı memnun edeceğime, insan hayatına mutlak hizmette saygı duyacağıma’ hususlarına uygun olarak hastanın ihtiyacı olan iğneyi yapmaları gerekirken yapmadıkları, bu nedenle de görevlerini yerine getirirken gerekli özeni göstermeyerek kusurlu davranmışlardır.”

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

İstanbul Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED) konuyla ilgili İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurulu’na itiraz başvurusunda bulundu. Mahkeme, soruşturma izninin yöntem ve yasaya uygun olmadığını belirterek yürütmeyi durdurdu.

HİPOKRAT YEMİNİ NEDİR?

Hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının mesleklerini onurla uygulayacaklarına dair ettikleri yemindir. Antik çağda yaşamış ve Batı tıbbının kurucusu olduğu kabul edilen Hipokrat (Hippokrates) ya da onun öğrencilerinden birisi tarafından yazıldığı kabul edilir.

kaymakam
'hipokrat
yemini'ni
değiştirince
bakın
neler
oldu!
Yorum (8)
Opr.Dr.Rasim Levent Kılıçaslan
OTOKRATA YEMİN ETMİŞ HİPOKRATA YEMİNİ KALDIRMAZ Danıştay 1.Dairesi kararı ile eski Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve eski Personel Genel Müdürü hakkında da bizzat eski Sağlık Bakanı'nın "ben soruşturma izni vermiyorum"(aynen yazı böyle)kararına rağmen "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılanma kararı vardır. Bu şahıslar beni önce geçici görev ardından naklen tayinle sürdüler (hiç sebepsiz)Ankara 5. ve 15. idare mahkemesinde kazandım döndüm 4 ay sonra il dışına sürdüler, Ankara 9. idare mahkemesine yeniden kazanıp döndüm ve yargılattırdım. Sonra mı ne oldu bir daha hırs ile sebepsiz sürdüler Ankara 16. idare mahkemesinde kazanıp yeniden geri döndüm. KORKMAYIN HAKSIZLIĞA KARŞI SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR !Bakanlık soruşturma izni vermese bile kararname ile atananlar danıştay'a , diğerlerini bölge idare mahkemelerine götürün , savcılığa suç duyurusunda bulunun , o dosyalar onları hayat boyu takip edecek zamanı gelince de önlerine çıkacak !
0
Cevapla
Ömer
Hekimler üzerindeki sistematik baskı kurma, dışlama, itibarsızlaştırma ve sindirme çabalarına çok küçük güncel bir kanıt. Azmettiriciler daha yukarılarda.
0
Cevapla
bahadir demir
iyide şimdi kaymakamın yaptığı gerçeği değiştirerek görevi kötüye kullanma değilmi.
0
Cevapla
hasan
4 Yillik vasifsiz üniversite mezunlarini basimiza bela edenler utansin...ben kaymakamlik yaparim sen gel doktorluk yapda göreyim...Dünyanin hic bir yerinde böyle adaletsizlik görülmemistir...Almanyadan selamlar...
0
Cevapla
tosbağa terbiyecisi
meslek sahibi olamamış, bilmediği konuda atıp tutanlara, makam sahibi yapılmışlara meslek ne demek öğretmek lazım gelir. Devir makam devri oldu.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir