Medimagazin logo

Sözleşmeli öğretmene sağlıkçı engeli

Sözleşmeli öğretmenin kadro umudu Sağlık Bakanlığı’na takıldı. Gerekçe 80 bin sözleşmeli sağlık çalışanının da bu hakkı isteme ihtimali
Kaynak: STAR
Sözleşmeli öğretmene sağlıkçı engeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili başlatılan çalışma durduruldu. Hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesindeki 70 bin sözleşmeli öğretmenin kademeli olarak kadroya geçirilmesine yönelik başlattığı projeyi, Sağlık Bakanlığı’nın konuya soğuk bakması üzerine rafa kaldırdı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B Maddesi’ne tabi sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi durumunda, 80 binden fazla sözleşmeli sağlık çalışanının da bu hakkı isteyeceği ve emsal göstererek yargı kararı çıkartacağı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı uygulamaya karşı çıktı.

SÖZLEŞMELİ ALIMI DURDU

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağlık personeli ihtiyacının karşılanmasını gerekçe gösteren Sağlık Bakanlığı’nın olumsuz görüşü üzerine, 70 bin sözleşmeli olarak çalışan öğretmenin kademeli olarak kadroya geçirilmesine yönelik proje durduruldu. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine ilişkin Başbakanlığa sunulan kanun taslağının askıya alınmasıyla mevcut sözleşmelilerin kadroya geçişi mümkün olmazken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bundan sonra yeni sözleşmeli öğretmen almaması sağlanacak. Böylece mevcut sözleşmeli kadrolar daha fazla şişirilmeyecek. 2011 yılında alınacak 55 bin öğretmenin tamamı da kadrolu olacak. Bundan sonra sözleşmeli öğretmen alımı yapılmayacak.

sözleşmeli
sağlıkçı
öğretmen
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir