Medimagazin logo

TTB'den 2 gün grev kararı

TTB'den 2 gün grev kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'ni kana bulayan katliamın ardından TTB, DİSK, KESK ve TMMOB yöneticileri TTB'de ortak basın toplantısı düzenlediler. TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay'ın katıldığı basın toplantısında, faşist katliamı protesto etmek için yarından (11 Ekim) itibaren yas ilan ve 12-13 Ekim tarihlerinde tüm Türkiye'de grev ilan edildi.

Basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, faşist katliamı protesto etmek için 3 gün yas 2 gün grev ilan ettiklerini bildirdi. ÇGD Başkanı Ahmet Abakay da alana ambulanslardan önce TOMA'ların girdiğini belirterek, yaralıların üzerine gaz sıkıldığını belirtti.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de, ilk olarak alanda alanda yaşamını kaybedenlerin sayısının 68, daha sonra ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını kaybedenlerin sayısının 29 olduğunu ve toplam 97 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Demirdizen, yaralıların sayısının da 400'ü aştığını kaydetti. 

ttb
grev
Yorum (14)
Dr HÜSNÜ
TTB iyice saçmalamaya başladınız.Esas görevlerinizi yapın.
0
Cevapla
postenflamatuar
Bu alçak ve şeytani katliamı kınıyor, hayatın kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara yüce Allahtan şifa ve yakınlarına şifa diliyorum. ÇGD Başkanı " alana ambulanslardan önce TOMA'ların girdiğini belirterek, yaralıların üzerine gaz sıkıldığını belirtti." Bu tür iftiracıların, bu tür provakatörlerin içinde olduğu bir eylemde işim olmaz. Olay yerindeki provakatörler polislere, ambulanslara yardımcı olacaklarına polise saldırarak yaralılara müdahelede belki de gecikmelere yol açmıştır. Güvenlik kuvvetlerine saldıran provakatörlere laf yok ancak yaralılara yardıma çalışanlara saldırı var. Bizim meslek örgütümüz bu gibi ideolojik ve de boğazına kadar siyasete batmış, mesleki amaçlardan ve konulardan uzak davranışları matah bir şey sanan yapı ve denek örgütlerle kol kola. TTB nin peşine takılarak bu suçlara ve mesleğimizin daha aşağılarda süründürülmesine şahsen onay vermiyorum. Siz de hekimliği kirli ve ideolojik amaçları için kalkan yapıp bizi hükümetlere, ruh hastalarına, sapkınlara ezdiren bu TTB nin peşine takılarak güçlerine güç katmayın. Çünkü TTB ye verilen her bir destek hekimlere maalesef ve ne yazık ki bir darbeden başka bir şey değildir.
0
Cevapla
Ali Kara
HDP ortaklı TTB nin kararlarına Hayır Diyorum. Ne HDP ne de TTB beni temsil etmiyor.Kimi temsil ediyorlarsa onlar grev yapsın.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Grev yapıp halkı cezalandırmak TTB'ye ne kazandıracak? Eli kanlı örgüt Doğuda sağlık personelini öldürürken TTB neden orada grev kararı almadı? Bak bugün sizin selocan yandaş tv'lerde timsah gözyaşları dökerken Erzurum'da selocanın dağ kadrosu 2 askeri şehit etti.
0
Cevapla
bigmücahid2002
Ben kendi adıma ttb'den utanıyorum. Yahu devlet mö yaptı ki katliamı , grev yapacaz? Siz iyice kafayı yediniz. Neden bir örgüt grev yapar ? İşçilerin hakkını savunmak için ; haksızlıklara isyan için. Burada alcak teröristler katliam yapmış ; grev niye ???
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir