Medimagazin logo

Uygunsuz rapor vermeyen aile hekimine sandalyeyle saldırdı!

Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktorun, uygunsuz rapor almak isteyen bir hasta ve oğlu tarafından darp edildiğini öne sürdü
Uygunsuz rapor vermeyen aile hekimine sandalyeyle saldırdı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Pamukkale ilçesindeki Dokuzkavaklar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor, rapor vermediği bir hasta ve oğlu tarafından darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, Sevindik Polis Merkezi Amirliğine başvuran Dokuzkavaklar Mahallesi Sağlık Ocağı doktoru Mehmet Ali Balcı, hasta ve yakını tarafından darp edildiğini ileri sürdü.

Balcı, polise verdiği ifadede, sağlık ocağına oğlu Ali Y. ile gelen Hüseyin Y'nin, "ameliyat olacağını ve o güne kadar kendisine rapor vermesini istediğini" söyledi. "Raporu ameliyatı yapacak dortorun vermesi gerektiğini" söylediğini belirten Balcı, bunun üzerine tartışma çıkaran baba ve oğlunun demir sandalye ile kendisini darp ettiklerini ileri sürdü.

Darp raporu alan Balcı, baba ve oğlundan şikayetçi oldu.

Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Suat Erim ise sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Baba ve oğlu sandalyeleri doktorun üzerine fırlatarak darp etmişler. Arkadaşımızın el baş parmağında kırık var" dedi.

uygunsuz
rapor
vermeyen
aile
hekimine
sandalyeyle
saldırdı!
Yorum (5)
Dr. sadi ışılca
Rapor talep edenlere, aşağıda yer alan yalandan kaçınma ile ilgili ayetleri gösteriniz. Mevcut konjonktürde mevzuattan daha etkili olacaktır. ذَلِكَ وَمَن يُعَظِّمْ حُرُمَاتِ اللَّهِ فَهُوَ خَيْرٌ لَّهُ عِندَ رَبِّهِ وَأُحِلَّتْ لَكُمُ الْأَنْعَامُ إِلَّا مَا يُتْلَى عَلَيْكُمْ فَاجْتَنِبُوا الرِّجْسَ مِنَ الْأَوْثَانِ وَاجْتَنِبُوا قَوْلَ الزُّورِ Zâlike ve men yuazzım hurumâtillâhi fe huve hayrun lehu inde rabbih(rabbihî), ve uhıllet lekumul en’âmu illâ mâ yutlâ aleykum fectenibûr ricse minel evsâni vectenibû kavlez zûr(zûri). 22/HACC-30 Durum böyle. Her kim, Allah'ın emir ve yasaklarına saygı gösterirse, bu, Rabbinin katında kendisi için daha hayırlıdır. (Haram olduğu) size okunanların dışında kalan hayvanlar size helâl kılındı. O halde, pislikten, putlardan sakının; yalan sözden sakının. وَإِن تُطِعْ أَكْثَرَ مَن فِي الأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَن سَبِيلِ اللّهِ إِن يَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَإِنْ هُمْ إِلاَّ يَخْرُصُونَ Ve in tutı’ eksere men fîl ardı yudıllûke an sebîlillâhi, in yettebiûne illâz zanne ve in hum illâ yahrusûn(yahrusûne). 6/EN'ÂM-116 Ve yeryüzünde bulunanların çoğuna itaat edersen, seni Allah'ın yolundan saptırırlar. Onlar, ancak zanna tâbî olurlar. Ve onlar, ancak yalan uydururlar. فَأَعْقَبَهُمْ نِفَاقًا فِي قُلُوبِهِمْ إِلَى يَوْمِ يَلْقَوْنَهُ بِمَا أَخْلَفُواْ اللّهَ مَا وَعَدُوهُ وَبِمَا كَانُواْ يَكْذِبُونَ Fe a’kabehum nifâkan fî kulûbihim ilâ yevmi yelkavnehu bi mâ ahlefullâhe mâ vaadûhu ve bi mâ kânû yekzibûn(yekzibûne). 9/TEVBE-77 Allaha verdikleri va'di tutmadıkları ve yalan söylemeği âdet edindikleri için O da bu yaptıklarının sonucunu kıyamet gününe kadar yüreklerinde sürüp gidecek bir münafıklığa çevirdi. وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ وَإِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا كِرَامًا Vellezîne lâ yeşhedûnez zûra ve izâ merrû bil lagvi merrû kirâmâ(kirâmen). 25/FURKÂN-72 Yine onlar yalanın semtine yanaşmazlar. Kötülükler ile karşılaştıklarında yanlarından onurlarına toz kondurmadan geçip giderler. وَلَيَحْمِلُنَّ أَثْقَالَهُمْ وَأَثْقَالًا مَّعَ أَثْقَالِهِمْ وَلَيُسْأَلُنَّ يَوْمَ الْقِيَامَةِ عَمَّا كَانُوا يَفْتَرُونَ Ve le yahmilunne eskâlehum ve eskâlen mea eskâlihim ve le yus’elunne yevmel kıyâmeti ammâ kânû yefterûn(yefterûne). 29/ANKEBÛT-13 Ve (yalancılar) kendi yükleri (günahları) ile beraber, onların yüklerini (günahlarını) da mutlaka yüklenecekler. Kıyâmet günü onlar, uydurdukları şeylerden mutlaka sorgulanacaklar. وَيْلٌ لِّكُلِّ أَفَّاكٍ أَثِيمٍ Veylun li kulli effâkin esîm(esîmin). 45/CÂSİYE-7 Gerçeği sürekli ters yüz eden, günaha düşkün olan herkesin vay haline.
0
Cevapla
prolene35
biz hekimler olarak herzaman haklımıyız...kendimizle ilgili medyada yanlış,eksik ve tekyönlü haberler çıktığında sinirlenmiyormuyuz..bir haberin 2 yönü vardır..kimin haklı olup olmadığına sadece medya karar verir hale geldi...olayı bilmiyorum ama bir sorum var...neden dr.un adını yayınlamışlar...saldıranların adları yok...dr.un adı ve çalıştığı yer tam belli..
0
Cevapla
Ömer Sümer
Acaba buraya yorum yazan bazı kişilerde niye isimlerini yazacak medeni cesaret yok? Hem isimlerinizi yazmıyorsunuz, hem de boş boş yorum yapıyorsunuz Medimagazin editörleri artık şu konuyu bir düşünün Sağlık camiasının en fazla takip edilen internet haber portalısınız. Artık yorumları üyelik ile kabul ediniz. İnanın bu saygınlığınıza saygınlık katacaktır
0
Cevapla
cevdet tokat
Rapor: Kişinin hastalığını belgeleyen evrak. Eğer o kişide herhangi bir hastalık yoksa verilen evrak sahte olup o raporu alan da veren de evrakta sahtecilik yapmış olup cezai yaptırımı vardır. Yaratıcımızım kalbimizden geçeni bildiği şuurunda olduğu bilinciyle hareket ediyorsak yanlış yapamayız. Prensibimiz: Emrolunduğun gibi dosdoğru ol, olduğu sürece içimiz rahat olacaktır.
0
Cevapla
m. murat
şikayetçi olmuş da ne olacak. yıllarca sürecek davadan sonra ceza alsa dahi cezası ertelenecek. hekim de kendini ahmak yerine konulduğu hissine varacak...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir