Medimagazin logo

Üniversite çalışanı maaşını genel bütçeden almak istiyor

Üniversite hastanelerinde çalışan sözleşmeli sağlık personeli, maaşlarını döner sermayeden değil de genel bütçeden alabilmek için Maliye Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
Üniversite çalışanı maaşını genel bütçeden almak istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Türk Sağlık-Sen tarafından Maliye Bakanlığı’na üniversite hastanelerinde görev yapan sözleşmelilerin maaşlarını genel bütçeden alması için başvuru yapıldı.

Yapılan başvuruda, Üniversite hastanelerinde KPSS sonuçlarına göre istihdam edilen sözleşmeli personelin aylık ve diğer mali haklarına yönelik ödemelerin döner sermayeden karşılanmasının hastanelere ek mali külfet getirdiği belirtildi.

Bu nedenle, birçok üniversite hastanesinin mali açıdan sıkıntılar yaşadığının ifade edildiği başvuruda, ödemelerin yapılamaması nedeni ile icra işlemleri ile karşılaşıldığı vurgulandı. Devlet Üniversitelerinin, Tıp Fakültelerine bağlı mali durumu yetersiz bazı hastanelere genel bütçeden yardım yapıldığının hatırlatıldığı başvuruda söz konusu yardımların da yeterli olmadığı ve sorunların çözülmediği kaydedildi.

üniversite
çalışanı
maaşını
genel
bütçeden
almak
istiyor
Yorum (1)
murat
iyi de zaten o personelin doner sermaye karliligi oraninda ise alinmasi gerekmekteydi.yani kar eden bir hastahane iseniz belli % si ihtiyac oraninda eleman calistirmaniz icin ayiriliyordu.hem para kazanma ,hemde deli sozlesmeli al ihtiyacin olmayan.sonra da genel butce odesin de..neden?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir