Medimagazin logo

Akdağ: Türkiye ilaç sektöründe dünyanın en son teknolojisini kullanıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Şunu iftihar ederek söyleyebilirim ki Türkiye'de ilaç endüstrisinin geldiği nokta, teknolojinin geldiği en ileri noktadır'' dedi.
Akdağ: Türkiye ilaç sektöründe dünyanın en son teknolojisini kullanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin ilaç sektöründe dünyanın en son teknolojisini kullandığını belirtti. Önümüzdeki 10 yıl içinde Türk ilaç firmalarının artık milyar dolarlardan bahsedeceğinden emin olduğunu aktaran Akdağ, "Sağlık Bakanlığı olarak firmalarımıza destek olmaya hazırız." dedi.

Abdi İbrahim Teknolojistik Merkezi'nin açılışına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin ilaç sektöründe çok iyi bir noktada olduğunu ifade etti. Abdi İbrahim ilaç firmasının Türkiye'nin köklü ilaç kuruluşlarından biri olduğunu belirten Akdağ, "Dünya'da birçok ilaç fabrikası gezdim. Türkiye'deki ilaç fabrikalarını da gezdim. Türkiye'deki ilaç sektörünün geldiği nokta dünyadaki teknolojinin geldiği en son noktadır. Bunun için başta Abdi İbrahim firması olmak üzere diğer firmalarımızı da kutluyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin geçmişinde bazı krizlerin yer aldığını bundan ilaç sektörünün de etkilendiğini söyleyen Akdağ, yaşanan son krizde ilaç sektörünün olumsuz etkilenmediğini dile getirdi. Abdi İbrahim ilaç firmasının dünyadaki ilaç sektöründe ilk 100 olmasının Türkiye'nin ilaç sektörünün bulunduğu noktayı gösterdiğini dile getiren Akdağ, "Önümüzdeki 10 yıl içinde birkaç ilaç şirketimizin artık milyar dolarlardan konuşacağından eminim. Buna destek vermeye hazırız. Diğer firmalarımızda Abdi İbrahim firması gibi Araştırma Geliştirme (Ar-ge) çalıştırmalarına ve ihracata önem vermelidir." şeklinde konuştu.

Konuşmasında ilaç sektöründeki yatırımcılara seslenen Akdağ, "Komşu ülkelerin hepsiyle görüştüm. O ülkelerde de bizde olduğu gibi büyük bir ilaç pazarı olduğuna inanıyorum. Gelin birlikte o ülkelere gidelim. Oradaki ilaç pazarını görelim. Artık Milyar dolarlardan konuşalım bu sektöre de yakışan budur." diye konuştu.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut da açılışı yapılan 'Abdi İbrahim Lojistik Merkezi' hakkında bilgi verdi. Barut, Abdi İbrahim İlaç Şirketin dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi arasında yer alan bir Türk şirketi olduğunu söyledi. Barut Teknolojistik Merkezi şöyle anlattı: "Toplam 22 bin metrekare kapalı alana ve 14 bin 500 palet kapasitesine sahip olan Abdi İbrahim Teknolojistik Merkezi 35 milyon dolar yatırımla hayata geçirildi. Malzeme hareketleri dahil tüm işlemlerin bilgisayar kontrolünde, el değmeden gerçekleştirildiği Abdi İbrahim Teknolojistik Merkezi, lojistikte gelinen son noktayı temsil ediyor." dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ve ailesi tarafından Lojistik Merkezi'nin açılışı yapıldı. Daha sonra Nezih Barut, Bakan Akdağ'ı Lojistik Merkezi'nde gezdirerek, merkez hakkında bilgi verdi.

abdi ibrahim
ilaç firması
ilaç üretimi
teknoloji
sağlık bakanı
recep akdağ
Yorum (1)
murat seckin
kendimizi kandırmasak bakan bey? sizler de çok iyi bilirsiniz ki, ülkede moda olduğu üzere yerli ilaç firmaları birer birer satıldı ve yabancıların yaptığı ilk iş ARGE tesislerini kapatmak oldu. Çünkü bizim ülkemiz üretme değil pazarlama ülkesi. Elde kalan firmalarımız da çok güzel eşdeğer ilaç çalışmaları yapıp bunla övünüyorlar. Tablo bundan ibaret
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir