Medimagazin logo

MSD'ye yeni CEO

ABD'nin ve dünyanın en büyük ilaç firmalarından biri olan Merck Sharp-Dohme'un (MSD) üst yöneticiliğine (CEO) Kenneth C. Frazier getirildi.
MSD'ye yeni CEO
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MSD'den yapılan açıklamada, geçen yıl Schering Plough ile birleşen ve dünyanın en büyük iki ilaç firmasından biri olan şirket yönetiminde g örev değişikliği yapıldığı bildirildi.

Şirkette hem üst yöneticilik hem de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Richard T. Clark'ın, gelecek yılın başından itibaren, 5 yıldır oturduğu üst yöneticilik koltuğunu Kenneth C. Frazier'a bırakacağı, yönetim kurulu başkanlığı görevini ise sürdürmeye devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, MSD'de yaklaşık 18 yıldır çeşitli kademelerde görev yapan Frazier'ın, 1 Ocak 2011'den itibaren üst yöneticilik ve yönetim kurulu üyesi olarak atanmasının "Üzerinde uzun süredir düşünülen bir planlamanın sonucu olduğu" kaydedildi.

Frazier, MSD bünyesine 1992 yılında Astra Merck Grubu'nun başkan yardımcısı, genel danışmanı ve genel müdürü sıfatıyla dahil oldu.

2007-2010 yılları arasında şirketin Global İnsan Sağlığı departmanında idari başkan yardımcısı ve başkan olarak görev yapan, mayıs ayından beri de MSD'de başkanlık görevini yürüten Frazier, şirkette, global insan sağlığı , ilaç ve aşı faaliyetleri, üretim ve tedarik, araştırma laboratuvarları ve araştırma organizasyonu birimlerini yönetiyordu.

MSD ilaç firmasının alerji, aşı, dermatoloji, diyabet, osteoporoz, oftalmoloji, enfeksiyon hastalıkları, hepatoloji, immunoloji, hiperlipidemi, hipertansiyon, solunum yolu hastalıkları, merkezi sinir sistemi (anestezi, nöroloji, psikiyatri), kadın sağlığı (fertilite ve jinekoloji), onkoloji ve hayvan sağlığı alanlarında ürünleri bulunuyor.

msd'ye
yeni
ceo
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir