Medimagazin logo

Karlıova'ya doktor dayanmıyor

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Devlet Hastanesi'nde bir hafta önce göreve başlayan Dr. Ayşe Eren, görevinden istifa etti.
Karlıova'ya doktor dayanmıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bingöl'ün Karlıova ilçesi Devlet Hastanesi'nde bir hafta önce göreve başlayan Dr. Ayşe Eren, görevinden istifa etti.

Bu istifayla birlikte günde ortalama 200 hastanın başvurduğu hastanede toplam iki doktor kaldı. Bingöl Sağlık Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından Karlıova'ya atanan ve bir hafta önce göreve başlayan Dr. Eren'in istifa ederek görevinden ayrıldığını bildirdi.

Dr. Eren'in dilekçesinde istifa gerekçesi olarak, ilçede daha fazla görev yapmayacağını belirttiğini ifade eden Bingöl Sağlık Müdürü Dr. Hamzaoğlu, "Eren'in istifasıyla birlikte Karlıova Devlet Hastanesi'nde iki doktor kaldı" dedi. Dr. Hamzaoğlu, ilçede yaşanan doktor sıkıntısını rotasyon uygulaması ile kapatmaya çalışacaklarını söyledi. Karlıova Devlet Hastanesi'ne günde ortalama 200 hastanın muayene için başvurduğu belirtildi.

Radikal
karlıova'ya
doktor
dayanmıyor
Yorum (7)
Mücahit Altuntaş
Anlama sürecindeki bu serüven ve yalnızlık pek bilimsel olmuyor , belirsizliğe düşüyor gibi! Anlama süreçlerinde blimsel değerlere ve sistematiğe nasıl kavuşturabiliriz ?Sizce böyle bir sorun ve ihtiyaç var mı? Sağlıkta açık bir yabancılaşma sorunu var mı?Varsa kaynağı , kök sorunu nedir ? Sağlık yada herhangi bir sorunu çok parçalı mı , bir bütün olarak mı ele almak durumundayız ? Siyasi kadroların ve idari kadroların kendi içinde (alt ve çevre kadrolarca) denetim mekanizmaları bu sorunlu olduğu açık olan "anlama süreçlerindeki" sancıları azaltabilir mi ? Sağlık beden ve ruhen sağlıklı olmak ! Hangi hekim bu anlama sürecinde bu ilişkileri geliştirerek yaşıyor ? Sağlıkta temel ihtiyaçları atlıyarak anlama sürecini geçiktiriyormuyuz ?Anlama sürecini çeşitlendiriyormuyuz ? Bu eleştirileri yöneltmeden , bu soruları ve ilişkileri kurmadan olmayacak gibi görünüyor. Anlama sürecine katkılar devam edecek...
1
Cevapla
uz
doğru ve dürüstçe yazılmış güzel bir yazı...
0
Cevapla
Musa çırak
Son derece güzel özetlenmiş bir serüven...teşekkür ediyoruz
1
Cevapla
op. dr.gokhan dogan
Çok beğendim. Keyifle okudum. Ahmet hocamızın ellerine sağlık.
0
Cevapla
adnan Gönülkırmaz
Hocamızı Genç Yaşına Rağmen çok Olgun Bir Yazı Yazmış.Çok Başarılı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir