Medimagazin logo

Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı hayatını kaybetti

Ege Üniversitesi'nin kuruluşunda büyük katkıları olan ve tıp alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı, İzmir'de hayatını kaybetti
Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi'nin kuruluşunda büyük katkıları olan ve tıp alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı, İzmir'de hayatını kaybetti.


Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kurucu rektörü olarak birçok fakülteyi İzmir'e kazandıran Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı, dün akşam hayatını kaybetti. Yaşar Holding Dış Yatırımlar ve Projeler Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ile ekonomist Leyla Elçi'nin babası olan Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı'nın cenazesi, 13 Mart 2006 Pazartesi günü Alsancak Hocazade Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İzmir'in Urla İlçesi İskele semtindeki aile mezarlığında toprağa verilecek.


Yiğitbaşı ailesi, çelenk göndermek isteyenlerin Ege Tıbbiyeliler Sosyal Destek ve Yardım Derneği'nin Garanti Bankası Ege Üniversitesi Tıp Şubesi'ndeki 524-6299493 numaralı hesaba ve Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfı'nın İş Bankası Kordon Şubesi'ndeki 297201 numaralı hesaba bağışta bulunabileceğini açıkladı.


İHA
prof.
dr.
ömer
yiğitbaşı
hayatını
kaybetti
Yorum (4)
Adnan Gönülkırmaz
Hocaların Hocası Robotik Ameliyatlar Sadece İki Damar Bypas Yapabiliyor Bende İse 3.Damar Tıkalı Acaba 2.Damr Yapılsa 3.cüsüde STENT Takılsa Böyle Birşey Olabilirmi..SAYGILAR..
0
Cevapla
kazı kazancı
robot mu ?laparaskopi mi?hep sorulur hınt lı cerrahlar der ki robot laparaskopıye alternetıfdır sadece elin yapamadığı hareketler için ve iyi laparaskopı yapamayan cerrahler için çıkarılmış bir yöntemdir derler ...ve hşndistan laparaskopıde eğitim ve ameliyatlarda bir numaradır,no robot yes lparaskopı derler....
0
Cevapla
O. Tansel Darçın
Ahmet Hocam, Bu robot işinden daha çok sohbet konusu çıkacak gibi. Geçtiğimiz hafta konuyu Selim hocam işlemişti. Şimdi de siz. Aslında sohbeti oldukça iyi. Ancak bence pratikte bir anlamı yok. Şu anki SUT uygulamalarından dolayı konvansiyonel cerrahide bile malzeme temini sorunu yaşarken, bizler için robot hayali bir kavram olarak kalıyor. Yapan arkadaşları tabii ki tebrik ederim. Ancak hadi demirbaşı geçtim de şu sarf işini nasıl çözüyorlar? Onu bir öğrenip br dahaki yazınızda bize de anlatsanız çok sevineceğiz. Bildiğim kadarı ile SGK hem ödemiyor. Hemde hastaya aldırmayı yasaklıyor (Zaten bu durum tüm cerrahi malzemelerde geçerli). İnanın buna cevap veren bir yazı beni çok heyecanlandıracak. Merakla bekliyorum. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla.
0
Cevapla
Adnan Gönülkırmaz
Eyy, Robotiğe Can Veren Hocaların Hocası,Senin Beynin Mübarek Ellerin Olmayınca,Neyleyim ROBOTİĞİ..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir