Medimagazin logo

Prof.Dr. Ömer Yiğitbaşı 'na hüzünlü veda

İzmir'de hayatını kaybeden Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir tören düzenlendi
Prof.Dr. Ömer Yiğitbaşı 'na hüzünlü veda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İzmir'de hayatını kaybeden Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde bir tören düzenlendi.


Dün akşam evinde hayatını kaybeden 87 yaşındaki Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, eşi Şenol Yiğitbaşı, Yaşar Holding Dış Yatırımlar ve Projeler Başkanı olan oğlu Ahmet Yiğitbaşı, İşletmeci Ekonomist kızı Leyla Elçi,
Yiğitbaşı'nın gelini olan Yaşar Holding Onursal Başkanı ünlü işadamı Selçuk Yaşar'ın kızı İdil Yiğitbaşı ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı burada yaptığı konuşmada, Yiğitbaşı'nın yaşamı dolu dolu yaşamış ve hakkını vermiş bir insan olduğunu belirterek, "Öğrenci olduğum dönemlerde anlattığı dersleri hayranlıkla izlerdim. Her işin en iyisini yapardı. Yöneticilik gibi hekimliği de çok iyi yaptı. İzmir Tıp Fakültesi kurulduğu zaman risk alarak kurucular arasına katıldı. 1982'de Dokuz Eylül Üniversitesi kurucu rektörlüğü teklif edildiğinde hiç çekinmeden kabul etti. İnsanlarla ve ufak tefek şeylerle uğraşmazdı. Rektörlüğü döneminde üniversiteye çok önemli katkılarda bulundu" diye konuştu.


Akademisyen arkadaşlarının yaptığı konuşmaların ardından, Yiğitbaşı'nın cenazesi eller üzerinde cenaze aracına konuldu. Yiğitbaşı'nın cenazesinin, Alsancak Hocazade Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Urla İskelesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.
Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı, 1918 yılında Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1942 yılında mezun olan Yiğitbaşı, Bolvadin'de pratisyen hekim olarak görev yaptı. 1952-1956 yılları arasında Ankara Üniversitesi 2. İç Hastalıkları Kliniği'nde görev yapan Yiğitbaşı, 1957 yılında "Doçent" olarak İç Hastalıkları Kürsüsü'nü kurmak üzere Ege Üniversitesi'ne atandı. 1962 yılında profesör olan Yiğitbaşı, 4 sene boyunca Ege'de senato üyeliği yaptı.1966-1968 arasında Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunan Yiğitbaşı, 1970 yılına kadar üniversitelerarası kurul üyeliği yaparken, 1973 yılında Ege Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'na getirildi. 1979 yılında kendi isteğiyle emekli olan Yiğitbaşı, 1982 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi'ni kurdu.

Kurduğu üniversiteye rektör olan Yiğitbaşı, 1987'de yaş haddinden görevden ayrıldı. 1988 yılında ise YÖK Genel Kurul Üyesi seçildi ve 4 yıl sonra ayrıldı.


İHA
prof.dr.
ömer
yiğitbaşı
'na
hüzünlü
veda
Yorum (1)
mehmet emin büyükerkmen
Örnek insan ,öğretim üyesi,eğitici, öğretici babacan hocamızın vefatını şuan öğrenmiş oluyorum ruhi şad olsun mekanı cennet olsun
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir