Medimagazin logo

Denizli'de aile hekimliği başlayacak

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli'de 2006'nın ilk 6 ayında verilecek eğitimin ardından aile hekimliği uygulamasının başlayacağını söyledi. <br />Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce'nin pilot il seçildiği aile hekimliği uygulaması, Denizli'de de başlayacak
Denizli'de aile hekimliği başlayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli'de 2006'nın ilk 6 ayında verilecek eğitimin ardından aile hekimliği uygulamasının başlayacağını söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce'nin pilot il seçildiği aile hekimliği uygulaması, Denizli'de de başlayacak.

İl Sağlık Müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenleyerek aile hekimliği konusunda bilgiler veren Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, 2006 yılından itibaren Denizli'de uygulamanın başlayacağını belirtti.


Aile hekimliği konusunda Türkiye'de pilot il olarak Düzce'nin seçildiğini hatırlatan Dr. Taş, "Türkiye'de uygulamaya konulan aile hekimliğinin amacı, Sağlık Bakanlığı'nın pilot il olarak belirlediği bir ilde, birinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, birey ihtiyaçları doğrultusunda koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilmesi, kişisel sağlık kayıtlarının tutulması ve bu hizmetlere eşit erişimin sağlanması amacıyla aile hekimliği hizmetlerinin yürütülebilmesini teminen görevlendirilecek veya çalıştırılacak sağlık personelinin statüsü ve mali haklarıyla hizmetin esaslarını düzenlemektir. Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleriyle birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini, yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak belli bir mekanda vermekle yükümlü, gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti veren ve tam gün esasına göre çalışan aile hekimliği uzmanı Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü eğitimleri alan uzman tabip veya tabiptir" dedi.


Düzce'nin ardından Denizli'nin de aile hekimliği uygulamasında pilot il seçildiğini kaydeden Dr. Taş, "Aile hekimliği, 2006 yılının başlamasıyla birlikte uygulamaya konulacaktır. Denizli'de nüfus oranına göre toplam 300 aile hekimine ihtiyaç vardır. Bu hekimler sözleşmeli olarak çalışacaklar. Bu hekimlerin denetlemeleri Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Denizli merkez ve ilçelerinde toplam 150 adet Sağlık Merkezi kurulacaktır. Eğer kişiler isterse aile hekimini değiştirebilecekler. Aile hekiminden memnun olmayan bir kişi aile hekiminden dosyasını alarak başka bir aile hekimine muayene olabilecektir" şeklinde konuştu.


Aile hekimi olmaya karar veren pratisyen hekimlerin 10 gün adaptasyon eğitimine tabi tutulacağını söyleyen Dr. Taş, sözleşmeli olarak göreve başlayacak olan hekimlerin her yıl sözleşmelerinin yenileneceğini sözlerine ekledi.

İHA
denizli'de
aile
hekimliği
başlayacak
Yorum (2)
mehmet geçer
Hocam insaf artık,uğraştığınız şeye bak ya! Geleceğimiz karartılır,muayenehanelerimiz baskı ve ipe sapa gelmeyen yönetmeliklerle kapatılırken,performans saçmalığı ile hekimler devlet tarafından ırgat gibi kullanılır,özel hastanelerce sömürülürken neymiş;greenwich,yok saat farkı,yok yaz saati...
0
Cevapla
Yılmaz Yolcu
Sayın Ahmet Koç geçmişte çokça kez sağlık sistemi hakkında eleştiri getirmiş , yaklaşık 15 yıl Urfa gibi bir yerde görev yapmış idealist bir hocamızdır. Yorum yaparken bunu da göz önünde bulunduralım. . .
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir